Chiar dacă Liga 1 s-a mărit și vom avea 16 echipe din noul sezon, care va debuta pe 21 august, sistemul cu play-off și play-out rămâne în vigoare.

6 echipe în play-off și 10 în play out

Sezonul regulat se va desfășura normal, cu meciuri între toate cele 16 echipe, pe sistem tur-retur. Ca urmare prima parte a sezonului va avea 30 de etape în loc de 26 cum se întâmpla până acum.
Romanian Liga I
Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1, la Clinceni. Aduce cu el doi investitori care salvează clubul
ACUM 10 ORE
La finele sezonului regulat, primele 6 echipe clasate vor intra în play-off și vor juca între ele de câte 2 ori, la fel ca și până acum. Astfel, echipele din play-off vor disputa 40 de partide pe parcursul unui sezon în Liga 1, cu 4 mai multe decât în vechiul format.
Schimbarea majoră apare în cazul play-out-ului. Ar fi imposibil ca cele 10 echipe din play-out să joace între ele tur-retur (ar însemna 18 etape) și ca atare s-a hotărât ca acestea să se întâlnească o singură dată una cu alta. Acest lucru înseamnă că în play-out vor fi 9 etape, urmând a se stabili o grilă privind modul în care se vor alege echipele gazdă.
https://i.eurosport.com/2020/08/06/2860765.png

Miză mare pentru câștigătoarea playout-ului

Pentru a evita speculațiile privind lipsa de interes a echipelor din play-out care nu au emoții cu retrogradarea s-a decis ca echipelor care vor termina pe primele 2 locuri în play-out să li se dea o șansă de a participa în cupele europene.
Mai exact, acestea vor disputa un meci de baraj între ele, pe terenul celei mai bine clasate, iar apoi câștigătoarea va juca un nou meci cu ocupanta ultimului loc care duce în cupele europene din play-off (în contextul actual, locul 3), pe terenul acesteia din urmă.
În ceea ce privește promovarea și retrogradarea lucrurile suferă și aici modificări. Locurile 15 și 16 vor retrograda direct, iar locurile 13 și 14 vor disputa un baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 din Liga a 2-a. Acest lucru înseamnă că la finalul unui sezon 4 echipe ar putea retrograda din prima ligă.
S-a mai vehiculat o variantă, conform căreia locurile 13-14 să dispute ele mai întâi un meci de baraj, iar echipa care pierde să dea piept cu locul 3 din Liga a 2-a, dar acest scenariu a căzut.
Romanian Liga I
E deja Dan Petrescu la "cuțite" cu oficialii CFR-ului? "Nu știu cine e, nu l-am adus eu"
IERI LA 09:47
Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
17/09/2021 LA 13:48