După ce președintele FRF, Răzvan Burleanu, a propus modificare sistemului competițional din Liga 1, iar astăzi LPF a anunțat și ea că dorește ca acest lucru să se realizeze, cluburile din prima ligă au fost consultate și invitate să-și spună părerea.
Potrivit Gazetei Sporturilor, se pare că o mare parte dintre cluburi doresc ca din sezonul viitor în Liga 1 să fie 16 echipe în loc de 14. Singurul club care s-a opus clar acestei inițiative a fost FC Botoșani, a cărui patron a anunțat încă de ieri că nu este de acord cu această modificare de sistem.
Dacă se va pune în practică această variantă înseamnă că Dinamo București va scăpa de la retrogradare, "câinii" având șanse mici de salvare în caz contrar.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2753550.jpg

Se rămâne la sistem cu play-off și play-out

Astfel, dacă această modificare ar fi făcută din Liga 1 nu ar mai retrograda nimeni direct, iar ultima clasată, Chindia Târgoviște, va juca barajul contra celor de la CS Mioveni, ecupanta locului 3 din Liga a 2-a.
Chiar dacă numărul de echipe va crește la 16, sistemul cu play-off și play-out va rămâne. Mai exact, primele 6 echipe din clasament la finalul sezonului regulat vor intra în play-off la fel ca și până acum.
Principala modificare va fi în play-out, acolo unde cele 10 echipe vor juca fiecare cu fiecare doar câte un singur meci, nu tur-retur.
Acest lucru ar însemna că echipele din play-off vor disputa câte 40 de meciuri într-un sezon, iar cele din play-out câte 39.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11