Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mateiu, după ce Craiova a pierdut titlul: "Este mondial omul ăsta, sper să plece din România"

Cosmin Cioboata

Publicat 03/08/2020 la 23:43 GMT+3

CFR Cluj a cucerit cel de-al treilea titlu de campioană consecutiv. Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus în "finala" campionatului împotriva Universității Craiova (scor 3-1) și și-a trecut în palmares al 6-lea titlu din istoria clubului.

Alexandru Mateiu, mijlocașul Universității Craiova

Credit imagine: Getty Images

Alexandru Mateiu, mijlocașul Universității Craiova, s-a arătat complet impresionat de Vinicius, fundașul care astăzi a marcat un gol și a scos penalty-ul transformat de Deac. La interviul de la finalul duelului, Mateiu a mărturisit că speră ca fundașul CFR-ului să plece cât mai repede din România.
În același timp, mijlocașul oltenilor este sigur că echipa sa va deveni campioană în sezonul următor:
"Este foarte dureros, eram cea mai bună echipă din campionat, am jucat şase meciuri formidabile, păcat că a venit pauza asta şi ne-a dat peste cap şi astăzi nu am fost cum trebuie. Am visat frumos, eram o echipă bună, aflată în formă.
Niciun om, nici în afara stadionului nu se gândea că azi o să pierdem, mai ales acasă, dar felicit CFR-ul că a fost azi mai în formă decât noi. Vinicius este numărul 1, este mondial omul ăsta, sper să plece cât mai repede din România. Au meritat victoria per total. Dar cred că la anul o să câştigăm detaşat.", a spus Mateiu.

CFR Cluj, campioană în Liga 1 pentru a 3-a oară consecutiv

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 10, când Dan Nistor a prins un șut imparabil de la 20 de metri. Mijlocașul gazdelor a trimis puternic, după o preluare elegantă, lângă bara din dreapta lui Arlauskis. Portarul lituanian, aflat la ultimul meci pentru clujeni, nu a putut interveni.
CFR a restabilit egalitatea în minutul 36, după o lovitură de colț. Ciprian Deac a centrat excelent în careu, de unde fundașul central Vinicius a reluat cu capul în plasă. La pauză s-a intrat cu scorul de 1-1, dacă s-ar fi menținut până la finalul primelor 90 de minute.
Ardelenii n-au fost de acord cu acest deznodământ și au reușit să treacă în avantaj la 11 minute după revenirea de la vestiare. Boli, celălalt fundaș central al lui CFR, a marcat tot cu o lovitură de cap, după o centrare expediată de același Deac.
Ciprian Deac și-a îndeplinit statutul de erou al clujenilor în minutul 77, când a transformat lovitura de la 11 metri obținuă de Vinicius. Fundașul oaspeților a căzut în careu după un fault comis de Cosic.
S-a încheiat 3-1 pentru CFR Cluj, rezultat care îi asigură primul loc din Liga 1, cu un avans de 5 puncte față de Universitatea Craiova.

CFR Cluj, al treilea titlu consecutiv în Liga 1. Performanță impresionantă reușită de Petrescu&Co

Prima oară când CFR și-a trecut trofeul în palmares s-a întâmplat în sezonul 2007/2008. Clujenii au mai cunoscut supremația din fotbalul românesc în 2010, 2012, 2018 și 2019. Titlul obținut în această seară reprezintă al 13-lea trofeu adus în Gruia. 4 Cupe (2008, 2009, 2010, 2016) și 3 Supercupe ale României (2009, 2010, 2018) au mai câștigat cei de la CFR Cluj de-a lungul istoriei sale de 113 ani.
În același timp, CFR Cluj le-a egalat la numărul de titluri pe UTA Arad și Chinezu București.
Ciprian Deac a fost cel mai bun marcator al CFR-ului atât în sezonul regulat (7), cât și în playoff (7). Grație performanței din acest sezon, Dan Petrescu a ajuns la al 3-lea titlu consecutiv cucerit pe banca CFR-ului. Per total, "Bursucul" a devenit de 4 ori campion al României. Prima oară s-a întâmplat pe banca celor de la Unirea Urziceni, în 2009.
Ca urmare a titlului câștigat, CFR va evolua în sezonul 2020/2021 în turul 1 preliminar din UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo