În urmă cu o lună și jumătate, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională, după ce nu a reușit să califice prima reprezentativă la Mondialul din 2022. Burleanu a insistat pentru ca el să rămână, după ce fotbaliștii au făcut front comun și i-au explicat președintelui FRF cât de bine se simt cu Mirel la conducere și cât de bine știe acesta să îi motiveze, dar hotărârea fostului selecționer a fost una clară.
Rădoi ar putea reveni în fotbal mai repede decât s-ar fi crezut, anunță sport.ro, Universitatea Craiova punându-l în fruntea listei de înlocuitori pentru Laurențiu Reghecampf. Sub comanda actualului antrenor, oltenii s-au prăbușit și sunt în pericol să piardă chiar și locul de play-off. Formația e blocată, iar Reghe nu are soluția redresării, iar oficialii sunt convinși că acesta trebuie schimbat.
Rădoi a fost pe lista boardului din Bănie și în iarna trecută, când a primit o ofertă tentantă, dar a preferat să rămână la națională. Relațiile dintre patronul Craiovei și fostul închizător sunt excelente și, conform sursei citate, e foarte probabil să asistăm la o întoarcere spectaculoasă a fostului selecționer, în Liga 1.
Romanian Liga I
Focar de Covid-19 la Universitatea Craiova! Meciul cu Rapid, în pericol de a fi amânat
14/01/2022 LA 16:30
Mirel Rădoi a mai antrenat două formații de club în România: pe FCSB, de unde a plecat repede, ca urmare a imixtiunilor conducerii la echipă și pe FC Argeș (2016-2018). A fost pentru 34 de meciuri la cârma piteștenilor, pierzând doar două partide (73% meciuri câștigate!).
Fostul antrenor al naționalei pare ideal pentru postul de la Craiova, în contextul în care despre titlu nu mai poate fi vorba în acest sezon. Rădoi poate reconstrui, astfel încât din stagiunea viitoare formația din Bănie să aibă o șansă reală la titlu. Fostul mijlocaș a demonstrat că are o colaborare excelentă cu tinerii, iar lotul oltenilor e plin de fotbaliști de mare viitor: Olteanu, Benga, Mitran, Screciu, Bană, Baiaram, Markovic, Trică-Balaci sau Cîmpanu au toți sub 21 de ani.
"Cu ani în urmă am spus că, fiind oltean, îmi doresc foarte mult să antrenez Universitatea Craiova", spunea Rădoi iarna trecută, după ce a refuzat Craiova pentru a rămâne la națională.
CITEȘTE ȘI:
UN SINGUR OM STĂ ÎNTRE MUTU ȘI POSTUL DE SELECȚIONER AL ROMÂNIEI. ANALIZA LUI ILIE DUMITRESCU

Laurențiu Reghecampf, sigur pe postul său la Craiova

Universitatea a ajuns la şapte etape consecutive fără victorie (trei eşecuri şi patru egaluri, în serie). Obiectivul era titlul, dar acum echipa e la 25 de puncte de CFR și tremură pentru un loc în play-off.
Chiar și așa, Reghecampf pare liniștit și sigur de postul său. "Serios? E o întrebare prostească pe care mi-o puneți! Sunt 100% susținut. Altă întrebare", a spus Reghecampf după egalul cu Gaz Metan din ultima etapă.
Siguranța afișată de antrenor nu ar avea însă legătură cu susținerea primită dinspre conducere. Dimpotrivă, oficialii vor să scape cu orice preț de actualul tehnician, care a dezamăgit cumplit, însă acesta are o clauză de reziliere importantă.
Siguranța tehnicianului ar fi, în fapt, un mesaj pentru conducere, în sensul în care le-a transmis indirect că nu e dispus să renunțe la scaun și că trebuie să îi fie plătită clauza de reziliere. Variantă pe care oltenii o iau în calcul, având în vedere cât de jos a ajuns echipa și cât de multe oportunități ar oferi aducerea lui Rădoi.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Reghecampf vrea un jucător de la CFR Cluj! Unde s-au blocat negocierile dintre cluburi
12/01/2022 LA 12:09
Romanian Liga I
Cum arată 11-le ideal al stranierilor din Liga 1! Cei de la Botoșani și Voluntari domină echipa
09/01/2022 LA 14:41