Mirel Rădoi a greşit decisiv după victoria cu Armenia, când a anunţat că dubla cu Islanda şi Liechtenstein va reprezenta ultimele lui două meciuri pe banca tricolorilor. Mulţi consideră că această incertitudine i-a afectat pe unii jucători, iar totul s-a tradus într-un egal cu Islanda, aseară, 0-0 în Ghencea.
Acum naţionala are şanse mici de calificare, având nevoie ca nordicii să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. Lucru puţin probabil, recunoscut inclusiv de Rădoi, la interviul de după partida de aseară
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
CIPRIAN MARICA, DISCURS DUR DUPĂ "DEZASTRUL" CU ISLANDA: "RĂDOI TREBUIE SĂ PLECE ACUM"

Cine vine în locul lui Rădoi la naţională

Răzvan Burleanu va trebui să găsească un înlocuitor pentru Rădoi, iar misiunea nu e deloc uşoară, în contextul lipsei de valoare a antrenorilor români. FRF nu ia în calcul un tehnician străin, după experienţa neplăcută du Daum, astfel că şefii fotbalului vor trebui să se descurce cu ce au la dispoziţie.
Varianta ideală ar fi fost Olăroiu, dar acesta a preferat încă o dată banii arabilor, semnând în urmă cu doar două zile cu o formaţie de la mijlocul clasamentului din Emirate. Ca atare, există 3 variante pentru Federaţie pentru a-l înlocui pe Rădoi, dar e posibil pe această listă să apară şi alte nume.
Primul şi cel mai probabil viitor selecţioner este Ladislau Boloni. Acesta are marele avantaj al experienţei şi al faptului că este liber de contract. Fostul mare fotbalist a lăsat deja de înţeles că ar fi dispus să preia naţionala pe care a mai pregătit-o în urmă cu aproape 20 de ani.
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale", spunea Loţi acum mai puţin de o lună.
O a doua variantă este Dan Petrescu, omul care a arătat că, deşi CFR-ul nu practică un fotbal spectaculos, obţine rezultate. După 24 de ani de insuccese în preliminariile pentru Mondiale, Burleanu pare să fie dispus să sacrifice partea estetică pentru performanţă.
"SuperDan" este în conflict cu oficialii lui CFR, care caută orice prilej să se despartă de el şi, deşi în urmă cu o lună, s-a exclus de pe lista posibililor înlocuitori ai lui Rădoi, noul context e cu totul altul.
"Sunt antrenor la CFR Cluj. Am semnat un contract pe trei ani. Când am fost liber, nu m-a căutat nimeni. Acum sunt aici!", spunea Petrescu în octombrie.
În sfârşit, Edi Iordănescu e şi el o variantă, mai ales după ultimele derapaje ale conducerii FCSB. Tehnicianul a înţeles că la gruparea roş-albastră nu se poate face performanţă şi pare dispus să lase haosul şi incertitudinile de acolo pentru postul de selecţioner. Doar că Burleanu nu are încredere totală în Edi, preferând primele două variante.
Pentru echipa națională a României urmează duminică, de la ora 19:00, meciul cu Liechtenstein, ultimul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. De la aceeași oră, Armenia primește vizita Germaniei, iar Islanda joacă pe terenul Macedoniei de Nord.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 24 p.
2. Macedonia de Nord - 15 p.
3. România - 14 p.
4. Armenia - 12 p.
5. Islanda - 9 p.
6. Liechtenstein - 1 p.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11