Azi, Pablo Cortacero a fost înlocuit în funcția de președinte pe care o deținea în cadrul clubului său, în Consiliul de Administrație, deși el rămâne membru cu aceleași drepturi ca oricare altul, însă funcția nu va mai fi ocupată de el. În ciuda faptului că spaniolul voia să capete și mai multă înfluență, el a fost schimbat cu Constantin Eftimescu (68 de ani), ales în unanimitate.
Apoi, Cortacero a simțit nevoia să iasă la atac. Investitorul iberic a dezvăluit pentru Pro Sport că-l va da afară de la echipă pe antrenorul Cosmin Contra, motivând că nu e mulțumit de felul în care acesta se comportă față de clubul din Ștefan cel Mare: "Cosmin Contra nu va mai continua la Dinamo. Va pleca după meciul de Cupă, cu siguranță.
Îl dau afară nu doar pentru lipsa de loialitate față de Pablo Cortacero și pentru ce a zis, ci și pentru lipsa de respect față de Dinamo. Atitudinea lui și tot ce a făcut în ultima perioadă au determinat această decizie. Vom rezolva totul curând. Am deja un acord cu viitorul antrenor, dar nu vă pot spune numele lui deocamdată", a declarat Pablo Cortacero pentru Pro Sport.
Fotbal
VIDEO | Cosmin Contra a făcut un pas uriaș către titlu în Arabia Saudită!
12/02/2022 LA 07:51

Pablo Cortacero, scos din minți de ultimele declarații ale lui Cosmin Contra

Omul de afaceri spaniol s-a dovedit a fi iritat de declarațiile din ultima vreme ale lui Cosmin Contra. Antrenorul a declarat în repetate rânduri în ultimul timp că s-a simțit păcălit de spanioli și a anunțat că e gata oricând să părăsească formația din Ștefan cel Mare pentru că "nu se mai identifică cu planul inițial al clubului".
Cosmin Contra a spus clar și răspicat că e disperat să plece de la Dinamo și speră să se întâmple asta cât mai curând: "Nu s-a pus problema să nu fiu pe bancă. Am venit cu o propunere după meciul cu Astra, din păcate propunerea a fost una de foarte bun simț, dar nu am avut răspunsul pe care-l așteptam. Continuăm relația, să vedem cât vom mai continua împreună.
Dorim să ne despărțim, dar din partea lor nu există disponibilitate, n-o să aibă de pierdut decât clubul. Eu am vrut să vin în ajutorul clubului, să mă îndepărtez, proiectul ăsta nu se mai identifică deloc cu mine. Cred că am venit cu o soluție. Și dacă băteam Astra, era aceeași situație. Și azi dacă bat, aceeași discuție o să fie, vrem să ne despărțim unii de alții. Ar trebui să fie mai serioși și să încerce să ne despărțim amiabil".

Dinamo, situație dramatică

Dinamo e în zona retrogradării și, cu fiecare zi care trece, la clubul din Ștefan cel Mare situaţia pare din ce în ce mai neagră. Grupul de acţionari spanioli încă nu a plătit jucătorii, staff-ul şi angajaţii de când a preluat clubul, lucru dezvăluit inclusiv de Contra. Situația e atât de dramatică la club încât Cosmin Contra nu a putut organiza antrenamentul de de acum câteva zile pentru că nu a fost prezent niciun membru al staff-ului medical.
Noul patron promite din Spania că lucrurile se vor regla, însă clubul a ajuns într-o situație fără precedent, nici măcar în epoca "Negoiță" nefiind atât de mari probleme financiare. În acest moment, s-a stabilit o Adunare Generală pentru 21 decembrie, însă PCH a ajuns la capătul răbdării. Fanii sunt convinși că patronii iberici nu au nicio soluție de redresare și nici măcar nu urmăresc acest lucru și au cerut ajutorul ambasadorului Spaniei la București.
Fotbal
Cosmin Contra, aproape de a da lovitura! Antrenorul este pe lista scurtă a unei echipe din Anglia
06/02/2021 LA 11:02
Fotbal
Cosmin Contra, contactat de presa din Spania după scandalul de rasism al lui Colțescu: "E terminat!"
09/12/2020 LA 15:16