Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Retras din arbitraj, Marius Avram a vorbit deschis despre un meci în care a greșit inexplicabil

Cosmin Cioboata

Publicat 25/12/2020 la 09:57 GMT+2

Marius Avram (41 de ani) s-a retras din arbitraj la finalul acestui an, după o carieră de 14 ani petrecută la centrul meciurilor din Liga 1. Extrem de sincer, fostul oficial a vorbit despre o partidă de tristă amintirie, în care a comis două greșeli uriașe și în urma cărora a fost trimis direct în Liga a 3-a.

Marius Avram

Credit imagine: Getty Images

Marius Avram a arbitrat o mulțime de meciuri cu miză uriașă de-a lungul carierei începute în sezonul 2006/2007. Ca orice om, fostul oficial a comis și greșeli care l-au costat scump.
Chiar el a vorbit despre un meci de tristă amintire, disputat în 2011, între CFR Cluj și Poli Timișoara, scor 2-1. La partida din Gruia, Avram a greșit la două penalty-uri, iar pedeapsa a venit chiar din partea tatălui său, Vasile Avram, care era șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).
"Am greşit la ambele lovituri de la 11 metri, aşa e! Şi nu scuză cu nimic faptul că am defavorizat pe rând cele două formaţii. Am suferit mult după acel joc. Tata era preşedinte la CCA şi m-a trimis apoi direct la Liga a 3-a. Striga lumea după mine: 'Bă, te-a retrogradat până şi tac-tu! Te-ai făcut de râs!'.
A fost o lecţie de viaţă pentru mine. Îmi ieşise înainte o serie foarte bună de partide, iar când mergi la treabă prea sigur pe tine, rişti să-ţi pierzi concentrarea. Atunci cred că gândeam: "Vai, ce bun sunt!". Şi am comis-o pentru că mi s-a părut că nimic nu se poate întâmpla dacă mă aflu pe val.
La arbitri e ca la antrenori: contează prestaţia de la ultimul meci sau ultima decizie. Degeaba ai condus perfect 90 de minute dacă în ultimele secunde nu vezi un penalty sau dictezi o eliminare nejustificată!", a povestit Marius Avram pentru gsp.ro.

Marius Avram s-a retras din arbitraj, după o carieră de 14 ani

Dintre toți cei 9 arbitri români retrași în acest an, Marius Avram rămâne cel mai răsunător nume. Fiul lui Vasile Avram, fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, mai avea încă 4 ani de arbitraj, dar a decis să nu mai continue.
El a debutat la centrul partidelor din Liga 1 în sezonul 2006/2007, iar de-a lungul timpului a adunat 245 de meciuri. Ultimul duel arbitrat a fost Dinamo - CFR Cluj 0-2, pe 17 decembrie 2020.
Marius Avram a fost scos de pe lista FIFA în acest an, împreună cu Sebastian Colțescu, iar în locul lor au intrat Marian Barbu și Andrei Chivulete.
premier league
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo