Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turcii anunță că Moruțan este aproape de revenirea la FCSB! De ce mutarea este, însă, improbabilă

Bianca Dumitru

Publicat 19/05/2022 la 10:48 GMT+3

Olimpiu Moruțan trece printr-o perioadă dificilă la Galatasaray, unde a evoluat destul de puțin de la sosirea lui Domenec Torrent. Jurnaliștii din Turcia au anunțat că FCSB ar fi interesată să-l readucă în Liga 1 pe fotbalist.

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan (Galatasaray)

Credit imagine: Instagram

Olimpiu Moruțan a ajuns în vara anului 2021 la Galatasaray, fiind transferat de turci de la FCSB. Românul nu a mai prins prea multe minute după ce Fatih Terim a fost înlocuit cu Domenec Torrent.
Moruțan nu a mai prins 90 de minute de joc într-un meci oficial de la începutul acestui an, iar în ultimele trei etape din Super Lig nu a jucat mai mult de 15 minute, cel mai recent nefiind inclus nici măcar în lot.
Această situație i-a făcut pe jurnaliștii turci să vorbească despre o posibilă despărțire a fotbalistului de echipa Cim Bom Bom la finalul acestui sezon. În această săptămână, cei de la site-ul MyNet.com au scris că Galatasaray va renunța la 13 jucători în vară, printre care se numără și Olimpiu Moruțan, și Alexandru Cicâldău.
Dacă în cazul acestuia din urmă există interes din partea unor echipe din Italia, în ceea ce-l privește pe Moruțan, varianta înaintată de turci este FCSB. Conform sursei citate, roș-albaștrii ar fi interesați de o revenire a mijlocașului în Liga 1.
Această mutare are, însă, șanse minime să se producă. Potrivit informațiilor Eurosport, Olimpiu Moruțan nu s-ar putea întoarce în România sub formă de împrumut pentru că are un salariu de 40.000 de euro pe lună, mult prea mare pentru cluburile din campionat, care nu sunt dispuse să îi plătească atât.
În ceea ce privește un transfer definitiv, e greu de crezut că vreo echipă din Liga 1 va plăti câteva milioane de euro pentru un fotbalist care a evoluat atât de puțin în acest sezon.
Citește și:

MORUȚAN NU ȘTIE DE CE NU JOACĂ LA GALATASARAY

Mijlocașul de 23 de ani a oferit recent un interviu pentru presa din Turcia, în care a vorbit despre situația sa la Galatasaray. Fostul jucător al celor de la FCSB a mărturisit că nu înțelege de ce nu este folosit atât de mult, mai ales pentru că a continuat să lucreze la fel la antrenamente.
În plus, Olimpiu Moruțan a declarat că nu își dorește să plece de la Galatasaray în această vară, dezvăluind că visează să câștige un titlu în Turcia cu echipa pentru care Gică Hagi a scris istorie.
"Nu știu de ce nu am mai jucat sub comanda lui Domenec Torrent. Eu am continuat să mă antrenez la fel de mult, poate chiar mai mult, dar antrenorul a luat această decizie, el este responsabil. Eu continui să mă antrenez la fel și niciodată nu m-am oprit din muncă.
Bineînțeles, vreau să rămân la Galatasaray și să câștig campionatul. Cine nu ar vrea să fie la Galatasaray, cel mai mare club din Turcia? Dorința mea este să iau titlul cu această echipă", a declarat Moruțan, potrivit Ajansspor.
În acest sezon, românul a adunat 34 de apariții în tricoul lui Galatasaray, pentru care a reușit 3 goluri și 5 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo