Andrei Ivan ar putea prinde transferul carierei până la finalul acestei perioade de mercato. Francezii de la Le Progrese anunță că atacantul român este pe lista celor de la Saint Etienne, ultima clasată în Ligue 1.
Formația antrenată de Pascal Dupraz are cel mai slab atac din Ligue 1, cu numai 19 goluri marcate în 22 de etape, astfel că vrea neapărat să aducă un atacant în această iarnă pentru a-și crește șansele de a rămâne pe prima scenă din Hexagon.
Pe lista lui Saint Etienne se mai află și Gregoire Defrel, atacantul lui Sassuolo, dar sursa citată notează că acesta și-ar dori să continue în Serie A. În plus, Defrel ar fi mult mai scump, fiind cotat la 3,5 milioane de €, cu 2,1 milioane mai mult decât Ivan.
Romanian Liga I
Reghecampf, dorit de echipe din zona arabă! Care e situația antrenorului de la Universitatea Craiova
17/05/2022 LA 18:01
Atacantul ajuns la 25 de ani este un produs 100% al Craiovei, care a încasat în 2017 3 milioane de € în schimbul său de la rușii de la Krasnodar. Ivan nu s-a adaptat în Rusia și în stagiunea 2018-2019 a fost împrumutat la Rapid Viena, dar nici acolo nu a dat randamentul scontat. În august 2019, vârful a redevenit jucătorul echipei din Bănie, iar evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune de atunci. În acest sezon, Ivan a marcat 10 goluri în 17 partide jucate în Liga 1, fiind al doilea în clasamentul golgheterilor, după Jefte (12 goluri).
Citește și:

Andrei Ivan ar putea ajunge la Saint Etienne

Ivan are contract cu CSU Craiova până în 2023 și este considerat netransferabil, dar o ofertă substanțială ar putea schimba lucrurile, mai ales dacă jucătorul își va dori să plece, fiind probabil conștient că șansele de a ajunge într-un campionat atât de puternic nu vor fi prea dese.
Saint Etienne are un sezon de coșmar, având numai 15 puncte, dar victoria din restanța cu Angers a reaprins speranțele că salvarea este posibilă. În acest moment, "verzii" sunt la 5 puncte distanță de primul loc care asigură rămânerea în Ligue 1, ocupat de Bordeaux.
Saint Etienne este una dintre cele mai titrate echipe din Franța, având în palmares 10 titluri de campioană și 6 Cupe ale Franței. Ultimul trofeu al formației din centrul Franței datează din 2013, o Cupă a Ligii.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, supărat și după ce a câștigat un nou titlu cu CFR Cluj! "Merit mai mult respect"
16/05/2022 LA 06:20
Romanian Liga I
CFR Cluj, tun financiar după câștigarea titlului în Liga 1. Câți bani primesc ardelenii & FCSB
15/05/2022 LA 21:21