Implementarea sistemului VAR în România continuă să fie un subiect care naște controverse. Deși toată lumea își dorește arbitraj video, inclusiv FRF şi LPF au bătut palma pentru a avea arbitraj video, lucrurile sunt încădeparte de a fi lămurite.
Inițial s-a dat ca termen ca sistemul să fie aplicat și în România începând cu play-off-ul acestui sezon. Doar că aparatura pentru VAR a întârziat două luni și cel mai sigur vom avea arbitraj video din sezonul 2022-2023, anunță Digi Sport.
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 2 ORE
Atât federația, cât şi liga au fost de acord să depună într-un cont comun câte 280.000 de euro, iar cursurile au început la Cheile Grădiștei. Numai că totul a fost dat peste cap de întârzierea cu două luni a livrării aparaturii necesare pe care să învețe arbitrii.
"În consecință, finalizarea cursurilor se va produce, în principiu, tot cu două luniîntârziere, astfel că termenul rezonabil este undeva la mijlocul play-off-ului, finalul lunii aprilie, începutul lunii mai. Asta doar în cazul în care de acum încolo totul merge strună. Cel mai probabil, însă, VAR-ul va fi implementat în sezonul viitor, 2022-2023, pentru că discuțiile purtate cu cluburile au ridicat deja semne de întrebare", mai spune sursa citată.
În acest moment, fotbalulul românesc are doar doi arbitrii instruiți pentru sistemul VAR, este vorba despre Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs. Cei doi internaționali au fost şcoliţi de UEFA pentru Liga Campionulkor şi EURO 2020
Conducătorii cluburilor din Liga 1 cer ca VAR să fie folosit la toate meciurile sau să existe o distribuţie echitabilă a partidelor la care să se beneficieze de VAR.
Romanian Liga I
Rapid București și CFR Cluj au punctat cu noi achiziții pe piața transferurilor
ACUM 5 ORE
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat azi încă două achiziții! Un portar crescut de PSG vine în Ștefan cel Mare
ACUM 6 ORE