Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noul stadion din Giulești, gata de inaugurare! Rapid - Dinamo, șanse mari să se joace în noua casă a rapidiștilor

Romeo Ene

Publicat 02/02/2022 la 20:08 GMT+2

Rapid - Dinamo ar putea fi prima partidă care se va disputa pe noul Giulești, după spusele antrenorului gazdelor, Mihai Iosif.

Giulești

Credit imagine: facebook

Noua arenă a rapidiștilor ar putea fi inaugurată pe 26 februarie, la derby-ul cu Dinamo.
Vestea bună oferită de antrenorul Mihai Iosif vine în contextul în care rapidiștii au aflat astăzi că vor disputa partida cu Sepsi fără spectatori, din cauza incidentelor de la meciul cu UTA Arad.
Duelul cu covăsnenii va avea loc vineri, 11 februarie, pe Arena Națională, de altfel stadionul pe care își dispută trupa lui Iosif meciurile de pe teren propriu din acest sezon.
Mai mult decât atât, Rapid are una dintre cele mai mari medii de spectatori pe meci din Liga 1 și se află pe locul 7 în campionat, cu 33 de puncte după 23 de etape disputate, țintind către accederea în play-off.
CITEȘTE ȘI:

Rapid - Dinamo, pe noul stadion din Giulești?

Antrenorul Mihai Iosif a susținut astăzi conferința de presă premergătoare duelului cu Gaz Metan Mediaș, din deplasare, dându-le speranțe suporterilor.
El a precizat faptul că meciul cu Dinamo ar putea fi primul pe noua arenă, după suspendarea primită din partea LPF pentru meciul cu Sepsi: "Este posibil ca derby-ul cu Dinamo să se joace pe Giulești. Nu am vorbit unde vom juca meciul cu Sepsi. Probabil vom vorbi mai târziu. Am spus: fotbalul este făcut pentru oameni, pentru suporteri. Ne plângem că este pandemie și nu vin oamenii. Fotbalul este făcut ca oamenii, să se bucure de el.
Pentru noi, acasă este Giuleștiul, chiar dacă în imnul nostru se spune că suntem peste tot acasă. Așteptăm cu nerăbdare să jucăm pe noul stadion. Clar lipsa suporterilor este un dezavantaj, pentru că sunt parte din noi. Suntem împreună. Pentru a reuși, trebuie să fim toți împreună", a declarat tehnicianul lui Rapid.
Suporterii giuleșteni și arădeni au încercat să ajungă unii la ceilalți, iar totul putea degenera într-un conflict fizic. Jandarmii au fost nevoiți să intervină și să calmeze spiritele. Portarul oaspeților, Florin Iacob, a fost lovit cu mai multe obiecte aruncate din tribună, iar acesta a avut nevoie de intervenția medicilor. În plus, suporterii gazdelor au utilizat mai multe materiale pirotehnice interzise pe stadion.
Rapid a devenit primul club din România ce este sancționat cu suspendarea terenului, de la începutul pandemiei de coronavirus în România.
Capacitatea totală a stadionul este de 14.050 de locuri, iar suprafaţa totală a terenului de 120X80 metri. Stadionul a costat 39.499.366 milioane de euro. Complexul este prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii de alimentaţie publică și spaţii administrative. De notat că sălile de sport pentru volei, handbal, box etc. sunt amplasate chiar sub stadion.
"Bătrânul Giulești", locul unde Rapidul a câștigat 3 titluri de campioană a României și a adunat o mulțime de alte amintiri extraordinare, a fost demolat în 2019

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo