Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce a răspuns Nicolae Dică atunci când a fost întrebat dacă se va mai întoarce la FCSB

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/11/2022 la 20:11 GMT+2

Nicolae Dică s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de FCSB, după ce a luat decizia să pună punct și celui de-al doilea mandat al său la cârma formației bucureștene. Acesta a oferit un răspuns clar atunci când a fost întrebat dacă va mai reveni vreodată pe banca roș-albaștrilor.

Nicolae Dică

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Nicolae Dică s-a despărțit de formația pe care a antrenat-o mai puțin de trei luni, rezultatele nesatisfăcătoare determinându-l să ia până la urmă decizia la care se gândea încă de acum câteva săptămâni. Dică a vrut să dezerteze și să înceteze colaborarea după meciul cu Silkeborg, în care danezii au făcut legea cu echipa sa, însă a fost oprit de conducere și întors din drum.
Eșecul de pe Cluj Arena, contra celor de la Universitatea, din SuperLiga, a fost însă picătura care a umplut paharul și, deși nimeni nu l-a demis în ciuda acestui rezultat, Dică a hotărât să facă pasul de unul singur și să renunțe la colaborarea cu echipa roș-albastră.
Dică a avut două mandate la FCSB, ambele terminate sub așteptări, așa că acesta este decis să nu mai semneze vreodată cu vicecampioana României, cele două experiențe stând mărturie pentru eșec.
CITEȘTE ȘI:

Dică, decis să nu mai revină la FCSB

Deși nu trecuseră nici trei luni de când preluase echipa, Dică a decis să își dea demisia și să o ia pe alt drum, lăsând formația chiar înaintea ultimului meci din Conference League, partidă care nu mai are miză întrucât FCSB este eliminată matematic încă de runda precedentă.
După două eșecuri la cârma celor de la FCSB, în două mandate în care nu s-au obținut performanțele dorite, Dică este decis să nu se mai întoarcă vreodată în funcția de antrenor principal al trupei roș-albastre.
În primul mandat ca principal la FCSB, în perioada iunie 2017 - decembrie 2018, Dică a izbutit să califice echipa în 16-imile Europa League, acolo unde formația a fost eliminată de Lazio.
În cel de-al doilea mandat pe banca bucureștenilor, Dică a reușit să califice echipa în grupele Conference League și a plecat lăsând vicecampioana României în afara locurilor de play-off, pe poziția a șaptea.
"Nu! (n.r - Niciodată?) Nu! Pentru că am fost de două ori și nu mai are rost să mă întorc și a treia oară. Chiar dacă patronul își dorește... am fost de două ori. E de ajuns.
I-am spus ce gândesc acum. Am văzut că familia s-a consumat în această perioadă, eu la fel. E mai bine așa", a spus Nicolae Dică, la DigiSport.
Dică și-a terminat al doilea mandat la gruparea din Berceni cu un bilanț de 9 victorii, 7 egaluri și 7 înfrângeri. Antrenorul de 42 de ani lasă echipa pe locul 7 în SuperLiga, la 3 puncte distanță de ultimul loc care duce în play-off, ocupat de Petrolul, cu mențiunea că FCSB are două meciuri în minus față de ploieșteni.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo