Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cosmin Contra este favorit să preia o echipă din România! Unde este dorit antrenorul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/08/2022 la 18:45 GMT+3

Universitatea Craiova a avut un start foarte slab de sezon, iar Laszlo Balint pare să aibă zilele numărate pe banca echipei. Cosmin Contra ar fi principalul favorit să preia cârma oltenilor.

Cosmin Contra

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Universitatea Craiova a acumulat doar 2 puncte în 3 etape disputate până acum în SuperLiga României, reușind două egaluri și o înfrângere. Rezultatul care l-a făcut pe Balint să rămână antrenorul echipei pentru moment este victoria din meciul cu Vllaznia, care a dus calificarea în turul 3 al Conference League. După înfrângerea cu Rapid, a început din nou să se vorbească despre demiterea lui antrenorului, iar pe lista posibililor înlocuitori sunt deja 3 nume.
Cosmin Contra este favoritul conducerii. După despărțirea de Al Ittihad, antrenorul român se află în fruntea listei pe care oficialii olteni au întocmit-o, anunță Prosport. Leo Grozavu și spaniolul Paco Jemez sunt ceilalți doi antrenori cu șanse de a-i prelua pe jucătorii din Bănie.
Dubla cu Zoria Lugansk poate fi decisivă pentru Laszlo Balint. În cazul ratării calificării în grupele Conference League, el este dat ca și plecat de la Craiova, de sursa citată. Așadar, aventura începută în această vară se poate termina mult mai repede decât ar fi fost de dorit pentru cele două părți.
Cosmin Contra a mai antrenat în România la Dinamo, Petrolul sau Poli Timișoara, însă se poate lăuda cu cifre bune ca selecționer al României. În 10 partide, cât i-a condus pe tricolori, a reușit 6 victorii și a pierdut doar un meci.
Citește și:

Universitatea Craiova – Zoria Lugansk, dublă de foc

Pentru olteni nu există altă alternativă decât cea a calificării în grupele europene. Conducerea a fixat acest lucru ca obiectiv principal, cel puțin pentru prima parte a sezonului.
Craiova va juca joi, în deplasare, prima manșă a dublei cu Zoria. Meciul se va juca în Polonia, din cauza situației din Ucraina. În cazul în care trece de acest tur, acestea ar fi posibilele adversare ale Universității în play off:
  • Hapoel Be’er Sheva (Israel) – Lugano (Elveția)
  • Fehervar (Ungaria) – Petroclub Hîncești (Moldova)
  • Rakow (Polonia) – Spartak Trnava (Slovacia)
  • Levski Sofia (Bulgaria) – Hamrun Spartans (Malta).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo