Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund. Motivul nemulțumirilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/11/2022 la 19:21 GMT+2

Lucrurile încep să scârțâie la Rapid, pentru că deși clubul giuleștean este unul dintre cele mai apropiate de fani din fotbalul românesc, galeria a intrat într-un soi de conflict cu persoanele din conducerea clubului, din cauza faptului că există nemulțumiri legate de programarea unui derby din campionat.

Rapid devenea pentru prima oară campioană a României, în urmă cu 53 de ani

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Au apărut primele divergențe între suporterii rapidiști și conducerea clubului, cu toate că Rapid este unul dintre cele mai stabile cluburi din Superliga României și cele mai prezente în mediul online sau în diverse campanii. Peluza Nord a giuleștenilor a anunțat că nu va participa în mod organizat la super meciurile pe care echipa lor favorită le va juca în compania Fiorentinei și Borussiei Dortmund, pe data de 10 decembrie, motivul fiind programarea unui derby în mijlocul săptămânii.

Motivul divergențelor dintre fanii și conducerea Rapidului

Cu toate că Rapid va relua jocurile oficiale începând cu 4 decembrie, urmând să joace în deplasare la FC Argeș, pe 10 decembrie vor avea parte de două meciuri amicale care mai mult va ajuta clubul ca imagine și mai puțin din punct de vedere sportiv. Acesta este și motivul pentru care ultrașii giuleștenilor sunt supărați pe conducerea clubului și nu sunt de acord să-și susțină favoriții în mod organizat și în respectivele două partide, mai ales că de suferit a avut programul echipei și implicit galeria, care va trebui să participe în număr mare la unul dintre marile derby-uri din România.
Facțiunea "Peluza Nord" e de părere că e inadmisibil ca partida cu Petrolul Ploiești, "primvs derby", să fie programată în timpul săptămânii, într-o zi de miercuri, iar în weekend să se desfășoare două jocuri amicale, care mai mult încarcă programul elevilor lui Adi Mutu. Galeriei rapidiste li se pare o lipsă de respect față de fani.
La 3 zile după meciul cu FC Argeș, Rapid va juca în deplasare la Universitatea Cluj în cadrup grupelor Cupei României, iar duelul cu rivalii din Ploiești e programat pe 14 decembrie.
"Prin intermediul acestei postări, dorim să anunțăm că Peluza Nord nu se va prezenta organizat la Superbet Internetional Cup.
Întrucât respectăm Rapidul, numele adversarilor și dorința rapidiștilor și fanilor fotbalului care vor participa la eveniment, doar ne manifestăm nemulțumirea față de atitudinea conducerii clubului în privința programării derby-ului împotriva Petrolului.
În scopul de a facilita organizarea unei competiții amicale, într-o perioadă care este oricum aglomerată, cu meciuri dificile și decisive în competițiile interne, 'Primvs Derby' a fost programat într-o zi de miercuri. Programarea unui astfel de duel la mijlocul săptămânii este absolut insultătoare pentru ambele comunități de fani și denotă lipsă de respect.
Considerăm inoportună participarea la acest turneu, din punct de vedere sportiv, dar avantajoasă din punct de vedere financiar și al imaginii, având în vedere că echipele implicate reprezintă brand-uri puternice ale fotbalului european și prețurile evenimentului sunt ridicate, raportate la condițiile actuale de trai din România și semnificația competiției.
Sâmbătă nu vom fi prezenți la evenimentul amical, dar ne revedem împreună cu FAMILIA RAPIDULUI în ziua următoare, 11.12, la RAPID - Gyor, un duel extrem de important în economia clasamentului din grupa de Champions League", a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Peluzei Nord rapidiste.
Citește și:

Borussia Dortmund și Fiorentina vin la București

Rapid București va avea parte de două partide amicale de gală pe data de 10 decembrie, pentru că la București vin Borussia Dortmund și una dintre echipele la care antrenorul giuleștenilor, Adrian Mutu, a făcut spectacol, Fiorentina.
Evenimentul care urmează să aibă loc pe Arena Națională a fost prezentat ieri, într-o conferință de presă la care au participat organizatorii evenimentului, Daniel Niculae, președintele Rapidului, dar și antrenorul Adrian Mutu, iar ambele partide se vor desfășura pe 10 decembrie, pe Arena Națională, cu durata meciului de 60 de minute (două reprize a câte 30 de minute). Biletele pornesc de la prețul de 45 de lei (peluze inel 3) și pot ajunge până la 300 de lei de persoană (VIP).
Pe lângă imaginea participării într-o competiție chiar și amicală alături de cele două forțe europene, va fi un motiv de sărbătoare și pentru fostul decar al echipei naționale de fotbal a României. Adi Mutu a evoluat timp de 5 ani la Florența, a bifat 143 de partide în care a punctat de 69 de ori și a oferit 27 de pase decisive.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo