Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, pe toboganul din SuperLigă! Cu o singură victorie în 9 meciuri, Dică are nevoie de un reset pentru play-off

Ion Alexandru

Actualizat 19/09/2022 la 09:08 GMT+3

Cel mai slab start al celor de la FCSB din ultimii ani îl pune pe Dică într-o situație foarte complicată. Adus pentru calificarea în grupele Conference League, Dică și-a îndeplinit obiectivul, dar echipa s-a prăbușit în campionatul intern până pe loc de baraj și are nevoie uriașă de puncte într-o lună octombrie foarte aglomerată.

Florinel Coman

Credit imagine: Eurosport

FCSB s-a scufundat în străfundurile clasamentului din România și atingerea unei poziții de playoff pare un obiectiv din ce în ce nai greu de obținut, mai ales după 1-2 la Craiova. Echipa lui Nicolae Dică are 21 de meciuri de jucat până la finalul sezonului regulat. Asta înseamnă un potențial maxim de 63 de puncte, la care s-ar adauga cele 8 obținute în primele 9 etape din Superligă.
Dică poate, într-o lume ideală, să înceapă playoff-ul cu 36 de puncte. În sezonul precedent, FCSB a terminat pe locul 2 sezonul regulat cu 62 de puncte, ceea ce înseamnă că mai are voie de piardă doar 9 până la finalul sezonului regulat pentru a repeta "performanța". Echipa aflată acum pe locul 6, Sepsi Sf. Gheorghe are cu 8 puncte mai mult, dar și cu 2 meciuri în plus jucate.
Deși este încă devreme de preconizat o linie de clasament pentru finalul sezonului regulat, FCSB este într-o situație foarte grea mai ales pentru faptul că are un calendar infernal în octombrie. 8 meciuri se vor înghesui în 4 săptămâni pentru Compagno și compania. Paradoxal o victorie cu Silkeborg în deplasarea din 6 octombrie îi va încurca și mai rău situația lui Dică. De ce? Simplu, pentru că ar avea șanse de a trece de grupă și implicit antrenorul piteștean va fi nevoit să utilizeze aceeași jucători în toate meciurile.
FCSB în octombrie:
  • 1.10 FCSB - FC Argeș
  • 6.10 Silkeborg - FCSB
  • 9.10 Petrolul - FCSB
  • 13.10 FCSB - Silkeborg
  • 16.10 FCSB - UTA Arad
  • 22.10 Sepsi - FCSB
  • 27.10 Anderlecht - FCSB
  • 30.10 U Cluj - FCSB
Citește și:
Marea problemă a lui Dică nu sunt punctele, ci forma dezastruoasă a unor fotbaliști cheie. Plecarea lui Tănase în Emirate a lăsat deschisă discuția banderolei de căpitan. Florinel Coman a pus-o pe braț, dar a dispărut din joc. Adus în 2017, ca o uriașă speranță, din fabrica de vise de la Ovidiu, Coman s-a transformat într-un fotbalist blazat și care intră în teren doar pentru că s-a plătit pentru el o sumă mare de transfer.
În ultimele 74 de luni (1163 de zile!) Coman a marcat în campionatul intern un singur gol pentru FCSB, într-o victorie cu 3-0 cu UTA Arad din 2020. Al doilea căpitan al echipei lui Dică este Octavian Popescu. Puștiul de 19 ani a fost amețit de sumele virtuale de transfer care s-au vehiculat în jurul său și pare că a uitat fotbalul. Popescu a dat 10 goluri în toate competițiile în sezonul precedent, dar în primele 9 etape din Superliga 2022-2023 este corigent. Noul decar de la FCSB are o singură pasă de gol și este în așteptarea primei reușite a sezonului.
Evoluțiile dezamăgitoare ale noilor lideri din vestiarul lui Dică sunt în concordanță cu locul din clasament și vestea proastă pentru fanii celei nai iubite echipe din România este că greul abia acum începe.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?

FCSB și povestea unui atac amorțit

Transferurile de 5,2 milioane de euro, record în ultimii 5 ani, trebuie să livreze rezultate! Ultimul atacant sosit la FCSB, Billel Omrani are o presiune foarte mare pe umeri. Fotbalistul care a cucerit 5 titluri în tricoul rivalei CFR Cluj nu a mai marcat în campionatul intern din decembrie 2021. Adus ca un salvator, algerianul născut în Franța are misiunea de a revitaliza un atac în care doar Cordea a arătat bine în acest debut de sezon.
Italianul care a strălucit în San Marino și la Craiova, Andrea Compagno se luptă, dar are nevoie de mingi utile și/sau de un Bauza. FCSB nu are un fotbalist cu asemenea calități în lot. Investiția făcute de FCSB în aducerea lui Miculescu pare doar un pariu pentru viitor. Puștiul crescut frumos la UTA are nevoie de răbdare, iar răbdarea este utopică într-un club unde banii sunt singura unitate de măsură acceptată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo