Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB vrea stadion de 100.000 de locuri! Nebunia pregătită de conducere pentru Champions League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/08/2022 la 12:18 GMT+3

FCSB a avut parte de susținerea necondiționată a suporterilor la meciurile din acest sezon de Conference League, iar conducerea pregătește o lovitură cum nu s-a mai văzut. Un stadion de 100.000 de locuri pentru Champions League, încăpător pentru toți fanii care vor să fie alături de echipă.

Suporterii celor de la FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB a reușit să vândă 12.500 de bilete în numai o oră pentru meciul tur cu norvegienii de la Viking. Cererea mare i-a determinat pe oficialii vicecampioanei să se gândească la construirea unui mega stadion. În cazul în care echipa va reuși să ajungă în grupele Champions League, iar veniturile ar crește, implicit și interesul suporterilor ar fi mult mai mare.
Cu toate acestea, visul unui asemenea stadion este de domeniul fantasticului, ținând cont că cel mai mare stadion din Europa este Camp Nou, cu o capacitate de 99.354 de locuri. Într-o țară ca România, unde populația este mult mai mică decât în țările mari ale Europei, este greu de crezut că se poate construi o asemenea arenă în viitorul apropiat.
FCSB va avea ambele peluze închise la meciul din play-off-ul Conference League, astfel că sunt disponibile doar 30.000 de bilete și e foarte probabil ca în următoarele ore să se anunțe epuizarea acestora.
Calificarea în grupele europene ar aduce încă 3 milioane de euro în conturile clubului, iar rampa de lansare pentru anumiți jucători ar putea fi mult mai mare. Florin Tănase este principalul om vândut de către FCSB în această vară, în schimbul său încasându-se 3 milioane de euro.
Câte echipe românești se vor califica în grupele Conference League?
Citește și:

Lotul cu care FCSB abordează dubla din play-off

În cazul calificării în grupe, FCSB va mai lua aproape sigur un atacant pentru a-și întări și mai mult lotul. Achizițiile din această săptămână au fost incluse pe lista UEFA, iar suporterii promit să dea totul pentru o calificare mult visată a roș-albaștrilor.
De când a preluat echipa, Nicolae Dică a reușit 3 victorii în Europa și a reușit să aducă prima victorie în campionat după 5 etape. Moralul vicecampionilor este unul bun, însă Viking pare să fie peste echipele pe care bucureștenii le-au întâlnit până acum.
Lotul cu care Dică speră la calificare:
  • Portari: Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad, Răzvan Ducan;
  • Fundași: Valentin Crețu, Joyskim Dawa, Denis Haruț, Joonas Tamm, Florin Achim, Radu Boboc, Alexandru Pantea, Rachid Bouhenna, Risto Radunovic, Sorin Șerban;
  • Mijlocași: Adrian Șut, Octavian Popescu, Mihai Tănasă, Mihai Lixandru, Malcom Edjouma, Marco Dulca, Vadim Rață, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Alexandru Musi, Eduard Radaslavescu, Andrei Cordea;
  • Atacanți: Bogdan Rusu, Florinel Coman, David Miculescu, Ianis Stoica.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo