Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid avertizează înaintea meciului cu FCSB: "Putem retrage echipa de pe teren"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/11/2022 la 19:40 GMT+2

Rapid se va deplasa duminică seara, de la ora 21:00, pe terenul celor de la FCSB, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din SuperLiga. Oficialii giuleșteni nu se joacă și avertizează înaintea acestui duel că în cazul în care vor exista derapaje din tribună echipa va fi imediat retrasă de pe teren.

Rapid - FCSB. Sursa foto: We Love Sport

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FCSB și Rapid se întâlnesc duminică seara, de la ora 21:00, în derby-ul rundei, pe Arena Națională, iar orgoliile dintre cele două formații se resimt deocamdată doar la nivel declarativ.
Chiar și așa, oficialii rapidiști au dorit să tragă un semnal de alarmă cu o zi înaintea acestui meci și să anunțe că nu vor tolera scandările rasiste în cazul în care ele vor apărea, iar la primul derapaj de acest fel echipa va fi retrasă de pe teren.
Rapid a susținut în cursul zilei de sâmbătă conferința de presă premergătoare jocului cu FCSB, iar în startul acesteia ofițerul de presă al clubului a ținut să lămurească cum va sta situația în cazul unor posibile scandări rasiste din tribună, explicând că astfel de gesturi nu vor fi nicidecum tolerate.
CITEȘTE ȘI:

Rapid amenință că va retrage echipa de pe teren la meciul cu FCSB

"Aș vrea să transmit către opinia publică un mesaj din partea clubului nostru legat de meciul de mâine. Clubul Rapid nu va accepta și nu va tolera nici cea mai mică formă de rasism la adresa clubului, a jucătorilor și, în special, a suporterilor.
Tragem acest semnal de alarmă și sperăm să ajungă și la cei care vor conduce soarta meciului și, dacă va fi nevoie, să ia măsurile necesare, conforme regulamentului. În caz contrar, nu ne dorim să ajungem acolo, putem ajunge să retrage echipa de pe teren", a declarat Lucian Ionescu, ofițerul de presă al celor de la Rapid.

Adi Mutu, cu gândul doar la victorie

Adi Mutu, tehnicianul Rapidului, a prefațat duelul cu FCSB în cadrul unei conferințe de presă și a transmis un mesaj clar, de luptă, înaintea acestui duel.
"Un derby rămâne un derby, nu mai e nevoie de multe cuvinte pentru a descrie dorința de a-l câștiga, indiferent de perioada în care se află una din echipe. Nu mai e nevoie de motivație, ar trebui și sper că jucătorii mei sunt motivați.
La nivel de experiență, jucătorii mei pot aduce un plus. La ce am văzut și la primul meci cu FCSB, cred că și ei sunt conectați. Va fi multă lume la stadion, sper să fie un spectacol frumos.
De când a reintrat Rapid în Liga 1, nu cred că a fost o diferență așa mare. Dar e primul sezon în care noi mergem bine, iar FCSB a avut o grămadă de probleme, dar asta nu contează la meciul direct. Așa cum a spus și Pintilii, nu contează într-un derby dacă ai antrenor pe bancă. Motivație este destulă. Nu vreau discursuri motivaționale, eu cred că responsabilitatea și abordarea acestui meci trebuie să fie la cel mai înalt nivel, dar eu cred că sunt conștienți. Dacă ei nu știu, le voi spune de rivalitatea și în seara aceasta.
Avem o responsabilitate mare și față de suporteri, și pentru că suntem într-o perioadă bună și trebuie să o consolidăm și să rămânem în spatele Farului, trebuie să ne obținem și obiectivul, deci avem multe ingrediente ca să jucăm, e un meci special, responsabilitatea și ambiția sunt cuvintele cele mai importante", a declarat Adi Mutu, înaintea meciului cu FCSB.
Acesta a răbufnit atunci când a fost întrebat dacă ar fi preferat ca pe banca tehnică a celor de la FCSB să se fi aflat în continuare Nicolae Dică, antrenorul care a demisionat la începutul acestei săptămâni.
"Vreți să mă întrebați și pe mine ceva de Rapid? Dică nu mai e pe bancă, dar nu știu ce să spun. Mă întrebați doar de FCSB!", a afirmat Mutu.

Cristi Săpunaru, săgeți spre adversar: "ACOLO ȘTIM CINE ESTE ANTRENOR"

Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, a vorbit înaintea duelului pe care echipa sa îl va avea în fața vicecampioanei României și a făcut chiar o ironie pe seama faptului că adversarii nu au un antrenor principal pentru acest meci, ci doar un interimar, în persoana lui Mihai Pintilii.
"Nu cred că antrenorul joacă în teren. Iar acolo ştim cine e antrenor. E un derby, iar în derby nu există favorită. Noi ne-am făcut treaba până acum şi obiectivul nostru e să ajungem în playoff.
Mă interesează ca Rapid Bucureşti să câştige acest meci, nu mă pasionează să dau eu goluri. Am fost cu el la licenţa B. îl ştiu foarte bine pe Pintilii, am fost colegi. Îi doresc succes, dar după meciul cu noi. Nu contează ce au făcut în Europa, campionatul e diferit faţă de Europa. Sper ca la final să ne bucurăm. Nu am auzit despre confruntarea asta de la tribuna a doua. Nu ştiu despre ce e vorba. Eu sper să nu apară incidente, să fie un derby frumos. Să îşi susţină echipa favorită.
Dacă vor fi mulţi rapidişti la tribuna a doua, nu văd de ce să fie incidente. Există poliţie, jandarmerie. Au primit cât au putut să primească. Şi noi am primit 2.500 de bilete, vedem dacă vor fi mai mulţi rapidişti. Acel 5-1 pe Giuleşti (n.r. – cel mai frumos derby). Cred că am spus de 30 de ori că e cazul Bricheta (n.r. – cel mai urât derby)", a declarat Cristi Săpunaru, înaintea meciului FCSB-Rapid.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo