Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul Comisiei de Disciplină pentru Valentin Țicu, după faultul care i-a rupt piciorul lui Dragoș Iancu

Maria Olteanu

Publicat 27/09/2023 la 16:53 GMT+3

Dragoș Iancu a suferit o accidentare horror în partida dintre Petrolul și FC Hermannstadt, după o intrare a lui Valentin Țicu. Fotbalistul de 20 de ani a fost operat luni dimineață la București, iar medicii au spus că mijlocașul va putea reveni pe teren. Țicu își așteaptă acum pedeapsa, iar Comisia de Disciplină a venit miercuri cu un prim anunț.

Valentin Țicu, după accidentarea lui Dragoș Iancu, în Petrolul - FC Hermannstadt

Credit imagine: facebook

Dragoș Iancu a suferit o accidentare horror în startul partidei dintre Petrolul și FC Hermannstadt, după o intrare a lui Valentin Țicu, care a fost eliminat în minutul 7.
Tânărul jucător al sibienilor a părăsit și el terenul, dar în ambulanță, în timp ce colegii și adversarii săi au fost în stare de șoc pe gazon, înmărmuriți de imaginile cumplite care se desfășurau sub ochii lor.
Sezonul este, în mare parte, terminat pentru fotbalistul de 20 de ani al sibienilor, care a primit un verdict cât se poate de dur: fractură deschisă de peroneu.
Luni dimineață, Dragoș Iancu a fost operat la un spital privat din București, medicii având nevoie de mai bine de 4 ore pentru a termina intervenția. După ce operația s-a încheiat, președintele celor de la FC Hermannstadt a oferit primele detalii despre starea tânărului mijlocaș, anunțând că totul a decurs foarte bine, iar acesta va putea juca din nou fotbal după recuperare.
În tot acest timp, Valentin Țicu își așteaptă pedeapsa, Comisia de Disciplină din cadrul FRF urmând să decidă câte etape de suspendare va primi fotbalistul Petrolului.
Astăzi, Comisia de Disciplină ar fi trebuit să anunțe numărul de etape de suspendare, dar singura informație care a venit a fost cea potrivit căreia cazul urmează să fie în continuare analizat, un verdict fiind amânat pentru data de 4 octombrie, atunci când este stabilit următorul termen.
"ACS Petrolul 52 vs. AFC Hermannstadt - Eliminare Țicu Constantin Valentin (ACS Petrolul 52) - Termen 4.10.2023", se arată în comunicatul LPF.
Citește și:

CE URMEAZĂ PENTRU VALENTIN ȚICU, DUPĂ ACCIDENTAREA LUI DRAGOȘ IANCU

Țicu va fi suspendat, cel mai probabil, între 4 și 8 etape, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut în cazuri similare.
În urmă cu trei ani, Ovidiu Mihalache primea 8 etape de suspendare după ce i-a rupt piciorul lui Elvir Koljic, într-un joc Universitatea Craiova - Poli Iași, disputat în Bănie, în octombrie 2020.
Atunci, fotbalistul moldovenilor a făcut recurs, iar suspendarea a fost diminuată la 6 runde.
Dincolo de asta, Țicu nu va scăpa nici de critici în perioada următoare. Fanii nu vor uita prea repede de această accidentare și îl vor taxa dur ori de câte ori vor avea ocazia, conform lui Robert Niță.
Fostul fotbalist a vorbit și despre sprijinul pe care cei de la Petrolul ar trebui să i-l arate lui Dragoș Iancu, care va avea nevoie și de ajutor financiar după îndelunga absență pe care o are în față.
"Țicu să joace, să i se dea etapele pe care trebuie să le primească și prin primele de joc să îi plătească recuperarea lui Iancu. Sau să-i dea ceva, chiar dacă nu e nevoie, ca gest. Uite mă, am grijă de tine, că te-am nenorocit 6 luni, te-am scos din competiție.
Cu ce ne încălezește dacă îl suspendă pe Țicu 15 etape? E și el un jucător tânăr. Oricum sunt sigur că oriunde va juca în România, pe toate stadioanele, nu va fi scos din 'măcelar', 'ciomăgar', 'nenorocit'... Nu o să fie scutit, dar băiatul ăla (n.r. Dragoș Iancu) are nevoie de afecțiune și sprijin.
Indiferent cât îl va susține clubului lui și bravo lui Dani Coman că a făcut-o aseară și a venit să îl opereze, băiatul ăsta are nevoie de afecțiune și de bani, hai să nu ne mai ascundem după degete.
Băiatul ăsta a jucat un meci, s-a accidentat, a stat trei luni, a jucat nu știu câte meciuri, nu a luat un leu la Mediaș, că au intrat ăia în faliment, e un copil la început de carieră și, da, are nevoie de bani.
Și cu sprijinul Petrolului, și al lui Țicu, și al sindicatului jucătorilor, ar trebui să ajungă bani la el, indiferent dacă are sau nu clubul bani", a declarat Robert Niță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo