Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, doar pe 3 în topul șuturilor pe poartă din SuperLigă! Două echipe din același oraș sunt în frunte

Bianca Dumitru

Actualizat 03/10/2023 la 14:14 GMT+3

FCSB este lider în clasamentul din SuperLigă după 11 etape. Roș-albaștrii au cel mai bun atac, având cele mai multe goluri marcate, dar sunt abia pe locul 3 în topul echipelor cu cele mai multe șuturi pe poartă. Pe primele două locuri se află Universitatea Craiova și FC U Craiova.

Miculescu, Djokovic, Olaru și Șut, de la FCSB. Sursa: Sport Pictures.

Credit imagine: Eurosport

FCSB este pe primul loc în clasamentul din SuperLigă. Roș-albaștrii au, după primele 11 etape, 26 de puncte, înregistrând 8 victorii, două remize și o singură înfrângere.
Deși are un atac bun, vicecampioana României este abia pe locul 3 în topul echipelor cu cele mai multe șuturi pe poartă. Jucătorii lui Elias Charalambous au 58 de șuturi, fiind depășiți de echipele din Craiova.
Pe prima poziție a ierarhiei se află Universitatea, cu 62 de șuturi pe poartă, iar pe locul doi este FC U Craiova, cu 60 de reușite, aceasta având și cel mai bun procentaj de șuturi care sunt "on target", 42,3%.
La polul opus, cele mai puține șuturi pe poartă au fost date, până acum, de cei de la UTA Arad (24) și Sepsi Sf. Gheorghe (27).
În ceea ce privește numărul total de șuturi reușite de echipele din SuperLigă, pe primul loc se află Rapid, cu 163 de șuturi, giuleștenii fiind urmați de Universitatea Craiova, cu 162. Podiumul este completat de FC Hermannstadt, cu 153, la diferență minimă de Farul Constanța (152).
FCSB este abia pe locul 7, cu 141 de pase date, în timp ce pe ultimele locuri se află tot Sepsi (104) și UTA Arad (103).
Cât despre penalty-uri, vicecampioana României a avut până acum 6 ocazii de a înscrie de la punctul cu var, reușind acest lucru de 5 ori. Rapid a primit, în primele 11 etape ale SuperLigii, 5 penalty-uri, dar jucătorii lui Cristiano Bergodi au reușit să marcheze doar de 3 ori de la 11 metri, în timp ce Farul are un procentaj de 100% în privința transformării loviturilor de pedeapsă, cu 4 din 4.
În schimb, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Dinamo nu au reușit să înscrie niciodată din penalty în acest sezon, deși au primit în total 6 lovituri de la punctul cu var.
Citește și:

FCSB are cel mai bun atac din SuperLigă, Dinamo e la polul opus

După primele 11 etape ale sezonului 2022/23, FCSB are cel mai bun atac. Jucătorii lui Elias Charalambous au înscris 24 de goluri, roș-albaștrii având și cel mai bun golaveraj, de 24-11.
În ceea ce privește formația cu cea mai solidă apărare, aceasta este Oțelul Galați, care a primit doar 9 goluri, cele mai puține din SuperLigă până în acest moment, dar jucătorii lui Dorinel Munteanu au un golaveraj de 10-9.
La polul opus, echipa cu cele mai puține goluri marcate este Dinamo, cu doar 7 reușite, în timp ce FC Voluntari are cea mai slabă apărare, încasând 23 de goluri în 11 partide.
Cel mai slab golaveraj (7-19) le aparține celor de la Dinamo, care sunt pe locul 15 în clasament, având cele mai multe înfrângeri (7, la egalitate cu FC U Craiova).

Programul etapei a 12-a din SuperLigă

  • FC U Craiova - FC Hermannstadt
  • Rapid - Poli Iași
  • Petrolul - UTA Arad
  • FC Voluntari - Universitatea Craiova
  • FC Botoșani - FCSB
  • Oțelul Galați - Farul Constanța
  • Dinamo - CFR Cluj
  • "U" Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe
Cine va câștiga titlul în SuperLigă în sezonul 2023/24?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo