Fostul atacant de la Barcelona și Tottenham a postat un mesaj ironic pe contul de Twitter, făcând referire la perioada de 9 zile pe care Pirlo a petrecut-o pe banca echipei U23 a lui Juventus.
"Cred că ai avut o primă săptămână nemaipomenită la echipa U23.", a scris Lineker, la scurt timp după ce a fost anunțată numirea lui Pirlo pe banca "bianconerilor".
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29
Astăzi, Andrea Pirlo a postat și el un mesaj pe Twitter, în care a mărturisit că se simte pregătit pentru noua provocare:
"Sunt extrem de fericit și onorat pentru respectul primit din partea lui Juventus. Sunt pregătit pentru această oportunitate minunată.", a scris Pirlo.

Andrea Pirlo este noul antrenor al lui Juventus

Juventus l-a demis pe Maurizio Sarri, după ce "bianconerii" au fost eliminați din optimile UEFA Champions League de Lyon. După mai multe speculații privind viitorul antrenor al lui Juve, oficialii italieni au luat o decizie finală. Andrea Pirlo a fost numit pe banca torinezilor.
Oficialii lui Juventus se bazează pe "credința că Pirlo va putea să conducă echipa spre succes, la debutul său pe banca tehnică":
"Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus. În vârstă de 41 de ani și născut la Flero (provincia Brescia), Andrea Pirlo a avut o carieră de fotbalist legendară, în care a reușit să câștige tot ce era posibil, începând cu UEFA Champions League și terminând cu Cupa Mondială. De-a lungul celor 4 ani petrecuți ca mijlocaș la Juventus, a devenit campion al Italiei și și-a trecut în palmares o Cupă și două Supercupe.
Astăzi începe un nou capitol în cariera sa. Decizia noastră se bazează pe credința că Pirlo dispune de tot ce are nevoie pentru a conduce, la debutul său pe bancă, o echipă experimentată și talentată și o poate duce spre succes. Pirlo a semnat un contract valabil pe 2 ani, până la data de 30 iunie 2022.", se arată în comunicatul emis de Juventus.
Pirlo a jucat pentru Juventus în perioada 2011-2015, reușind să câștige 7 trofee.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42
Serie A
Allegri, reacție genială când a fost întrebat de transferul iminent al lui Pogba: "Cine e?"
17/05/2022 LA 10:06