Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo a refuzat să devină imaginea turismului din Arabia Saudită

Cosmin Cioboata

Publicat 23/01/2021 la 09:49 GMT+2

Cristiano Ronaldo (35 de ani) a refuzat o ofertă impresionantă în urma căreia ar fi devenit imaginea turismului din Arabia Saudită, anunță The Telegraph. Starul portughez a renunțat astfel la un contract în valoare de 6 milione de euro/an.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a devenit în această săptămână cel mai bun marcator din istoria fotbalului. Evident, orice entitate potentă financiar și-ar dori ca starul lui Juventus să-i promoveze produsele sau serviciile.
În această categorie se încadrează și autoritățile din Arabia Saudită, care i-au propus lui CR7 să devină imaginea campaniei de promovare a turismului din țara lor.
Dacă ar fi acceptat oferta, Ronaldo ar fi câștigat 6 milioane de euro/an. În ciuda sumei exorbitante, atacantul portughez a refuzat, anunță The Telegraph. Jurnaliștii britanici sunt de părere că Ronaldo a luat această decizie din cauza scandalurilor pentru încălcarea drepturilor omului din Arabia Saudită.
În urma contractului respectiv, Cristiano ar fi trebuit să efectueze mai multe vizite în țara din Golf. De asemenea, imaginea lui ar fi fost utilizată în campania publicitară "Bun venit în Arabia", care are ca scop promovarea turismului.

Cristiano Ronaldo a refuzat o ofertă în valoare de 6 milioane de euro/an

Autoritățile saudite i-au prezentat o ofertă similară și lui Lionel Messi, fostul rival al lui Ronaldo din La Liga. Răspunsul starului Barcelonei încă nu a fost aflat. Reprezentanții celor doi super-jucători au refuzat să discute pe marginea acestui subiect atunci când au fost întrebați de jurnaliștii The Telegraph.
Arabia Saudită nu se află la prima încercare de a atrage în țară nume uriașe din fotbal. Autoritățile din Golf au organizat anul trecut Supercupa Spaniei, câștigată de Real Madrid. În urma colaborării, Federația Spaniolă de Fotbal a câștigat 116 milioane de euro.
Competiția respectivă ar fi trebuit să fie găzduită în Arabia Saudită și în acest an, dar pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap organizatorilor din Golf. Contractul cu Federația Spaniolă va expira în 2023, după ce a fost prelungit cu un an.
Program FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo