Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Eriksen se întoarce în Italia! Ce urmează pentru fotbalistul care a suferit un infarct pe teren la Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 29/07/2021 la 09:34 GMT+3

Christian Eriksen a fost protagonistul celui mai tulburător moment la Campionatul European din această vară. Danezul se pregătește acum de revenirea în Italia, unde va fi supus unor investigații medicale pentru a se afla dacă poate sau nu să revină pe teren în tricoul lui Inter.

Christian Eriksen spielt seit Januar 2020 für Inter Mailand

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen a fost protagonistul celui mai tulburător moment de la Euro 2020. Danezul a fost la un pas de moarte în finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, când s-a prăbușit pe gazon suferind un stop cardiac. Fotbalistul a avut nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru resuscitare, ulterior fiind transportat la spital, unde i s-a instalat un defibrilator în piept.
Acum, la aproape două luni de la acel moment, Eriksen este pregătit să revină în Italia. Potrivit presei internaționale, jucătorul legitimat la Inter se va întoarce săptămâna viitoare la Milano, unde va fi supus unor controale medicale noi prin care doctorii vor încerca să afle din ce cauză a suferit acel infarct.
În urma examinărilor, medicii vor putea decide dacă mijlocașul în vârstă de 29 de ani va putea reveni sau nu pe teren.

În ce condiții va mai juca pentru Inter

Deși starea de sănătate a lui Eriksen este stabilă, șansele ca danezul să mai continue fotbalul de performanță sunt reduse, cel puțin în Serie A. În urma operației suferite după nefericitul episod de la Euro 2020, lui Eriksen i s-a instalat un defibrilator în piept, care are scopul de a regla orice tulburări ale bătăilor inimii.
Italia interzice prin lege fotbaliștilor, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist să practice sportul de performanță dacă au vreo anomalie cardiacă semnificativă. Francesco Braconaro, membru al comitetului științific tehnic al Federației Italiene, a declarat recent că Eriksen va mai putea juca în Serie A doar dacă acel defibrilator va fi înlăturat, deoarece aceasta ar fi o garanție că jucătorul nu mai are probleme cardiace.
"Lui Christian Eriksen nu i se poate da acordul să joace în Italia. Dacă jucătorului i se elimină defibrilatorul, confirmându-se astfel că patologia a fost depășită, atunci el se poate întoarce să joace pentru Inter", a precizat Braconaro.

Cursuri de prim ajutor pentru fotbaliștii din Italia

După momentele teribile prin care a trecut Christian Eriksen la Euro 2020, Federația Italiană de Fotbal vrea ca jucătorii să urmeze cursuri de prim ajutor. Reprezentanții forului s-au gândit la măsuri prin care sportivii să poată să își ofere primul ajutor unii altora, fiind inspirați de reacția rapidă a lui Simon Kjaer, care a dat dovadă de luciditate și a avut un rol extrem de important în stabilizarea coechipierului său, fiind primul care a ajuns lângă el și care i-a făcut masaj cardiac.
Astfel, președintele forului italian, Gabriele Gravina, a spus că fotbaliștii echipelor din Serie A și cei din echipa națională a Italiei vor merge la cursuri de prim ajutor pentru a învăța cum să reacționeze în cel mai scurt timp pentru a-și salva coechipierii în momentele cruciale.
"Când inima lui Eriksen s-a oprit, la fel s-a întâmplat cu întreaga lume a sportului. Nu putem aprecia suficient ceea ce a făcut Kjaer, dacă Eriksen este încă în viață, este datorită lui. Îi doresc lui Eriksen o recuperare rapidă.
Vom organiza cursuri de prim ajutor în pre-sezon, cu medici coordonați de profesorul Paolo Zeppilli. Este un program pe care Comisia medicală federală l-a aprobat deja", a declarat Gravina, în cadrul unei conferințe de presă, la jumătatea lunii iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo