Hakan Calhanoglu este noul jucător al celor de la Inter Milano. Transferul mijlocașului în vârstă de 27 de ani a fost anunțat oficial în această după-amiază de către oficialii campioanei Italiei.
Fotbalistul turc a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2023/24, urmând a încasa 4,5 milioane de euro în primul an petrecut la Inter. Ulterior, Calhanoglu va primi anual câte 5 milioane de euro. Potrivit jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, mijlocașul va bneficia și de bonusuri, însă nu pentru performanțe individuale, ci pentru cele colective.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Înainte de a fi anunțată mutarea la Inter, fotbalistul și-a luat rămas-bun de la suporterii lui AC Milan, printr-o postare pe rețelele de socializare, prin intermediul căreia le-a mulțumit pentru tot.
În sezonul 2020/21, Hakan Calhanoglu a reușit 9 goluri și 12 assist-uri în cele 43 de meciuri pe care le-a disputat, ajutându-și echipa să încheie stagiunea pe locul 2, calificându-se în grupele Champions League pentru prima dată după 7 ani.

O nouă "trădare" istorică

Mutarea lui Calhanoglu la Inter poate fi considerată o nouă "trădare" istorică pe axa Milan-Inter. Antonio Cassano a fost ultimul jucător care s-a transferat direct de la Milan la Inter, în vara lui 2012.
Calhanoglu nu ar fi primul turc care o părăsește pe Milan pentru a semna cu marea rivală, Umit Davala făcând acest lucru în vara anului 2002.
Mijlocașul turc în vârstă de 27 de ani a fost transferat de Inter ca variantă în locul lui Christian Eriksen, a cărui revenire pe teren este în continuare incertă, după ce danezul a suferit un infarct pe teren, în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, din prima etapă a grupelor Euro 2020, fiind ulterior supus unei intervenții chirurgicale în care i s-a implantat un defibrilator cardiac.
Serie A
Ibrahimovic, atac fără perdea la un fost coechipier: "A profitat de situația tragică a lui Eriksen"
07/12/2021 LA 17:30
Serie A
Inter a desființat Roma lui Mourinho, chiar pe Olimpico
04/12/2021 LA 18:49