Lazio și AS Roma au una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul mondial. Partidele dintre cele două echipe din capitala Italiei nasc orgolii uriașe, iar fanii se răfuiesc pe străzile din cetatea eternă cu fiecare ocazie. Jucătorii care ajung să îmbrace unul dintre cele 2 tricouri rămân în mare majoritate fideli acestora, dar au existat și câteva cazuri în care fotbaliștii au schimbat taberele.
Un nou astfel de caz este foarte aproape de a se întâmpla. Conform jurnaliștilor de la Calciomercato.com, Pedro nu intră în vederile lui Jose Mourinho la AS Roma, iar ibericul de 34 de ani ar putea ajunge la marea rivală Lazio.
Maurizio Sarri a devenit noul antrenor al lui Lazio după plecarea lui Simone Inzaghi la Inter, iar acesta îl dorește insistent pe Pedro, pe care îl cunoaște foarte bine din perioada în care a antrenat la Chelsea. Pedro mai are 2 ani de contract cu AS Roma, astfel că Lazio ar tebui să achite o sumă de transfer.
Serie A
Inter a revenit pe primul loc în Serie A, după ce s-a impus la limită în derby-ul cu Lazio
09/01/2022 LA 21:40
Acest lucru nu ar fi o mare problemă în condițiile în care ibericul nu mai este dorit la AS Roma, dar reacția fanilor trebuie luată în calcul în această situație. Pedro a ajuns la Roma în vara anului trecut și a jucat în ambele meciuri cu Lazio din stagiunea trecută, reușind să marcheze un gol în victoria cu 2-0 din retur.

Pedro ar putea intra într-o categorie aparte dacă ar semna cu Lazio

În ultimii 49 de ani, niciun jucător de la AS Roma nu a plecat direct la Lazio. Astfel, sunt toate șansele ca fostul internațional spaniol să aibă parte de o viață de coșmar în capitala Italiei dacă va decide să plece la Lazio.
În toată istoria Romei, doar 2 jucători au plecat direct la marea rivală: Attilio Ferraris (1927 - s-a întors la AS Roma în 1938) și Sergio Petrelli (1972). De-a lungul timpului, au mai fost 7 fotbaliști care au evoluat la Roma și apoi la Lazio, dar aceștia au jucat la alte echipe între timp, nu au făcut trecerea directă. Ultimul dintre acești fotbaliști a fost Sebastiano Siviglia (2004), care după ce a plecat de la Roma a jucat la Parma, Atalanta și Lecce înainte de a ajunge la Lazio.
În sens invers, numărul jucătorilor care au "trădat" este și mai mic. Unul singur a făcut trecerea directă de la "biancocelesti" la "giallorosi": Arne Selmosson, în 1958. Alți 6 au jucat la alte cluburi înainte de a semna cu marea rivală, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Aleksandar Kolarov (2017), care a jucat 7 ani la Manchester City între aventurile la cele două formații capitoline.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48