Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tavi Popescu, urmărit la EURO U21 de cluburi din Serie A! Cine îl monitorizează pe fotbalistul de la FCSB

Bianca Dumitru

Publicat 22/06/2023 la 17:05 GMT+3

Octavian Popescu este unul dintre jucătorii de la FCSB convocați la echipa națională U21 pentru Campionatul European de tineret. Fotbalistul ar fi urmărit în această perioadă de reprezentanții unor cluburi din Serie A, aflându-se în atenția celor de la Fiorentina și Juventus.

Octavian Popescu (România U21), EURO U21

Credit imagine: Getty Images

Octavian Popescu a debutat aseară în grupele EURO U21, fiind titular în echipa de tineret a României în meciul contra Spaniei U21, încheiat cu scorul de 0-3.
Fotbalistul, care a atras toate privirile în tricoul celor de la FCSB încă de la debutul în Liga 1, are pe urmele sale câteva echipe de top. Potrivit presei din Italia, la meciul din Ghencea de la EURO U21, în tribune s-au aflat reprezentanți ai celor de la Fiorentina, cărora le-a atras atenția.
În acest sens, scouterii echipei din Serie A îl vor urmări pe fotbalistul de 21 de ani la acest turneu final, urmând a lua apoi o decizie în ceea ce-i privește transferul.
"Un jucător de atac pentru antrenorul Vincenzo Italiano. Fiorentina caută întăriri pentru compartimentul ofensiv. Printre numele abordate de viola se numără Octavian Popescu, informează ediția de astăzi a cotidianului Tuttosport.
Atacantul de 21 de ani de la FCSB va fi evaluat de conducerea Fiorentinei la Campionatul European Under-21 pe care România îl va găzdui alături de Georgia", au scris jurnaliștii italieni.
De asemenea, la meciul dintre România U21 și Spania U21, în tribune s-au aflat și oficialii ai lui Juventus. Potrivit agentului Florin Manea, aceștia i-ar fi urmărit pe Octavian Popescu și Andrei Borza.
"Au fost și cei la Juventus la meci. Au venit să vadă mai mulți jucători, vă dați seama. Îmi spuneau și de Borza, de Octavian Popescu, că i-au urmărit. Ziceau că sunt puțin dezamăgiți de jocul nostru.
Dacă a fost Juventus aici, vă dați seama că au mai fost și alte cluburi. Am văzut mai mulți agenți din Italia, erau și reprezentanți de la Bologna", a declarat Manea, după meci.
Citește și:

TAVI POPESCU, COMPARAT DE UEFA CU GICĂ HAGI

Octavian Popescu a fost inclus, la începutul acestui an, într-un top realizat de UEFA al jucătorilor care trebuie urmăriți în 2023, fotbaliști care ar putea deveni vedete la nivel european în perioada imediat următoare.
Topul a fost realizat cu ajutorul reporterilor, corespondenților și editorilor de pe întreg continent, cu scopul de a preconzia care sunt jucătorii care au potențialul să cucerească fotbalul european în 2023.
În această ierarhie au fost incluși doar jucători până în 21 de ani, iar în topul din acest an se regăsesc pe listă 40 de fotbaliști, printre care și un român.
Pe lângă Octavian Popescu în ierarhie mai sunt jucători precum Moises Caicedo, Nicola Zalewski, Alejandro Garnacho, David Fofana sau Xavi Simons.
"Mijlocașul ofensiv a fost titular la FCSB în precedentele două sezoane și inclus în lotul pentru meciuri internaționale de când a împlinit 18 ani. Plin de fler și spectaculos, el a fost comparat cu simbolul Gheorghe Hagi", se arată în descrierea lui Tavi Popescu de pe site-ul UEFA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo