Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoltă în Serie A, după ce a fost aprobată "legea care îngroapă fotbalul italian": "E un dezastru"

Nicu Savin

Publicat 29/12/2023 la 20:55 GMT+2

Autoritățile statale din Italia nu au aprobat prelungirea beneficiului fiscal, numit în Italia "Decreto Crescita", grație caruia cluburile puteau economisi 50% din impozitele pe salariile fotbaliștilor străini. Șefii Serie A și ai marilor cluburi consideră că fotbalul italian va avea enorm de suferit, deoarece mulți jucători de mare valoare nu vor mai ajunge în Italia.

Dybala esulta con Lukaku per il gol in Roma-Udinese - Serie A 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Serie A a primit o mare lovitură din partea autorităților statale din Italia. din 2019 și până acum, cluburile beneficiau de așa numitul "Decreto Crescita", o lege care le permitea cluburilor să economisească 50% din impozitele pe care ar fi trebuit să le plătească la stat pentru salariile fotbaliștilor străini.
ASociația Fotbaliștilor Preofesioniști Italieni a făcut presiuni ca acest beneficiu fiscal să fie înlăturat, deoarece era în dezavantajul jucătorilor autohtoni. Argumentul principal era că Serie A este plină de străini, iar italienii nu pot progresa din cauza acestora.

Marile cluburi din Serie A au primit o lovitură dură din partea statului

De cealaltă parte, condicătorii Serie A și ai cluburilor consideră că noua legislație va fi un dezastru pentru fotbalul din "Cizmă", deoarece plata integrală a impozitelor pe salarii va fi o povară prea mare pentru cluburi, cel puțin cazul fotbaliștilor de top, care au venituri imense. Ca atare, numărul de staruri din Serie A ar urma să scadă vertiginos începân de anul viitor.
În noiembrie, Giorgio Furlani, CEO al Milanului, a fost foarte direct: "Anularea beneficiilor Decreto Crescita ar însemna distrugerea fotbalului italian".
Imediat după decizia autorităților, Claudio Lotito a avut o reacție furibundă, subliniind că nimeni nu are de câștigat din toată această poveste, pentru că încassările statului nu vor crește deloc, întrucât cluburile nu vor mai transfera jucători de mare valoare, care să aibă salarii foarte mari.
"E un dezastru. Decizia a fost prostească. Își vor da seama că au greșit. Nici statul nu va primi bani: dacă atragi un străin care plătește taxe în Italia, va fi mai bine decât unul care nu vine și nu plătește nimic, nu? Liga noastră își va pierde competitivitatea.Anul trecut au fost trei echipe în finalele europene, acum vom vedea ce va fi. Echipele vor fi conduse de Asociația Fotbaliștilor, deoarece au făcut tot posibilul pentru a anula regula. Unele cluburi vor fi distruse, iar la mijloc sunt cluburi mai, precum Milan, Juventus, Roma", a spus Lotito pentru notizie.com.
"Fotbalul italian urca din nou pe scara fotbalului european și mondial. Faptul că această lege fiscală a fost desființată este ca și un autogol pentru fotbal și pentru țara noastră. Anularea legii nu ajută cu nimic fotbaliștii italieni. Ei nu erau deloc afectați de acest beneficiu fiscal", a spus Beppe Marotta, CEO-ul celor de la Inter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo