Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scor record în fotbalul olandez! Un fost jucător din Liga 1 a marcat cel mai rapid hat-trick. Cum arăta tabela la pauză

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/03/2023 la 12:50 GMT+2

Fotbalul olandez este unul plin de spectacol și deseori unul în care ofensiva este principala armă a majorității echipelor, astfel că se marchează mult, însă o partidă de ieri a intrat direct în istorie din pricina diferenței de pe tabela de marcaj.

Taha, PEC Zwolle

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Olanda este într-o continuă ascensiune în fotbal, atât la nivel de echipă națională, dar și la nivelul echipelor de club, care fie performează bine pe plan european, fie își vând jucătorii crescuți în propriile academii pe sume uriașe către cluburile printre cele mai puternice din Europa.
La o partidă de ieri din liga secundă a Olandei, Eerste Divisie, liderul din clasament a reușit o victorie istorică, egalând un record unic pentru fotbalul olandez.

Scor istoric în Olanda! Incredibil cum arăta tabela la pauză

Duelul din etapa cu numărul 27 din liga a 2-a olandeză dintre PEC Zwolle și Den Bosch s-a încheiat cu un rezultat fabulos în favoarea gazdelor, 13-0. Diferența era oricum anunțată și de pozițiile în clasament a celor două formații, ținând cont că Zwolle ocupă fotoliul de lider, iar adversarii se luptă la evitarea retrogradării, fiind pe locul 18 din 20, însă chiar și așa, 13 goluri reprezintă o diferență record pentru fotbalul din Olanda.
Partida cu pricina a egalat performanța celor de la Ajax Amsterdam din 24 octombrie 2020, când "lăncierii" s-au impus cu exact același scor, 13-0, cu VVV Venlo, chiar pe terenul adversarei. Aceste rezultate reprezintă cea mai mare diferență de scor înregistrată vreodată în fotbalul olandez, însă nu este singurul record stabilit în meciul de ieri.
La pauză, tabela arăta un neverosimil 7-0, astfel că situația celor 3 puncte puse în joc era oricum tranșată. PEC Zwolle ocupă prima poziție în Eerste Divisie și este favorită clară la promovarea în primul eșalon, având 60 de puncte după 27 de meciuri, cu 6 mai multe decât ocupanta locului secund, Heracles, dar și cu un meci jucat în plus. Diferența uriașă de scor a propulsat-o pe Zwolle pe primul loc din punct de vedere al ofensivei, echipa având în total 75 de goluri marcate în acest sezon, adică o medie de 2,78 per etapă. Chiar Heracles stă mai bine la această statistică, având o medie de 2,81 goluri per meci, cu 73 de goluri înscrise în 26 de runde.
La finalul partidei, căpitanul lui Zwolle a avut o reacție demnă de apreciat și a spus că nu se simte foarte bine după acest succes, pentru că este o umilință pentru adversari, dar și-ar fi dorit ca aceste goluri să fie marcate în mai multe meciuri, pentru a înregistra mai multe victorii.
"Mă simt cumva inconfortabil. Tot ceea ce putea să intre, a intrat. A fost o seară specială, dar recunosc că aș fi preferat să împărțim aceste goluri în două sau trei meciuri. Nu îi dorești nimănui să piardă așa", a declarat Bram van Polen.
Citește și:

Cel mai rapid hat-trick din Olanda îi aparține unui fost atacant din Liga 1

Fost jucător în campionatul românesc la o echipă care nu a avut mari pretenții, Academica Clinceni, atacantul legitimat la Zwolle a reușit cel mai rapid hat-trick din istoria fotbalului olandez, în decurs de 11 minute și 22 de secunde de joc.
Este vorba de grecul Apostolos Vellios, care la 31 de ani impresionează și la nivelul ligii secunde din Olanda, după ce a evoluat în România la Clinceni în sezonul anterior.
Atacantul din Grecia a punctat în minutele 2, 4 și 12, însă nu s-a oprit aici, pentru că tot el a înscris și reușita de 6-0 din minutul 27, ajungând la un total de 9 reușite în acest sezon, fiind al 4-lea cel mai bun marcator al liderului din liga secundă olandeză. Este cotat la doar 200 de mii de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, însă cea mai mare valoare a înregistrat-o în urmă cu 11 ani, pe vremea când evolua la Everton, 2,5 milioane de euro.
Vellios a venit în România în vara anului 2021, când ilfovenii l-au adus din postura de fotbalist liber de contract după ce acesta se despărțise de Ascoli, a evoluat în 16 partide, toate în campionat și a izbutit să marcheze o singură dată și atunci reușita sa fiind decisivă. Victimă i-a fost FC U Craiova 1948, echipă care a pierdut cu 2-1 duelul din 12 octombrie 2021, după ce oltenii deschiseseră scorul prin Andrea Compagno, jucător care evoluează acum la FCSB și care a fost convocat, în premieră, în naționala Italiei.
Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat Academica Clinceni, Apostolos Vellios a plecat în țara sa natală, unde a semnat pe 29 ianuarie 2022 cu PAS Lamia, însă din vară evoluează la PEC Zwolle, acolo unde are ca obiectiv promovarea în Eredivisie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo