Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Crawley a eliminat-o pe Leeds din Cupa Angliei, iar în prelungiri a introdus pe teren o vedetă TV

Cosmin Cioboata

Actualizat 10/01/2021 la 21:06 GMT+2

Crawley Town a produs surpriza zilei și a eliminat-o pe Leeds din turul 3 al Cupei Angliei. Micuța echipă din liga a 4-a a câștigat meciul cu formația lui Marcelo Bielsa la scor de neprezentare, 3-0, iar pe final a introdus pe teren o vedetă TV.

Mark Wright of Crawley Town celebrates victory with team mate Tom Dallison (L) following the FA Cup Third Round match between Crawley Town and Leeds United at The Peoples Pension Stadium on January 10, 2021 in Crawley, England

Credit imagine: Getty Images

Leeds a fost eliminată rușinos pe terenul lui Crawley Town, în turul 3 al Cupei Angliei. Trupa lui Bielsa a fost luată complet prin surprindere de micuța formație din League Two (liga a 4-a), cu 3 goluri marcate într-un interval de 20 de minute în repriza a doua.
Chiar dacă a folosit mai mulți jucători de bază, printre care Rodrigo, Kalvin Phillips și Raphinha, Bielsa n-a găsit soluții în fața echipei care se luptă pentru promovarea în liga a 3-a engleză.
După primele 45 de minute, tabela indica scorul de 0-0. Apoi, după pauză, Crawley a început să-i pună mari probleme clubului promovat în Premier League la finalul sezonului trecut. Tsaroulla a deschis scorul în minutul 50, iar Nadesan a dublat avantajul gazdelor 3 minute mai târziu. Crawley a mai lovit o dată în minutul 70 și și-a asigurat calificarea în "16-imile" Cupei Angliei.
De notat că, deși Leeds a avut o posesie mult mai bună, echipa care a tras mai multe șuturi pe spațiul porții a fost micuța Crawley (6-1).

Crawley Town a eliminat-o pe Leeds din Cupa Angliei, iar în prelungiri a introdus o vedetă TV pe teren

Nu doar scorul uluitor a făcut rapid înconjurul internetului, dar și momentul în care managerul lui Crawley l-a introdus pe teren pe Mark Wright (33 de ani), cunoscut din emisiunile TV din Anglia. Wright și-a făcut apariția pe gazon în prelungirile meciului, bifând astfel primul său meci la nivel profesionist.
Starul reality show-ului britanic "The Only Way is Essex" mai jucase la Crawley Town și în sezonul 2006/2007, însă în ligile de amatori. Apoi, Wright a decis să-și lase ghetele deoparte și să înceapă o carieră în lumea TV.

Mark Wright a bifat prima lui apariție în fotbalul profesionist, în meciul Crawley Town - Leeds 3-0, din Cupa Angliei

Totul a mers excelent pentru Mark, devenind o personalitate extrem de cunoscută pe micile ecrane. La 33 de ani, starul TV a revenit la "prima lui dragoste", după mai bine de un deceniu în care a stat departe de terenul de fotbal.
Wright a semnat un contract non-profesionist în luna decembrie a anului trecut, iar astăzi a fost inclus în lotul pentru meciul din Cupa Angliei, cu Leeds. Scorul categoric de pe tabelă i-a permis vedetei să prindă câteva minute pe teren, într-un meci care va rămâne în istoria micuței echipe Crawley Town.
Mark l-a înlocuit pe Jake Hessenthaler în minutul 90+1, motiv pentru care a reușit să atingă mingea o singură dată. Wright, care a jucat pe postul de fundaș stânga în meciul cu Leeds, a fost junior la academia lui Tottenham și chiar a purtat banderola de căpitan la una dintre echipele de tineret ale londonezilor.
Din păcate pentru el, Mark n-a reușit să se mențină la forma dorită de oficialii lui Spurs, iar într-un final s-a despărțit de club, ajungând în ligile de amatori și apoi în televiziune.
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo