Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Primele recorduri doborâte la Tokyo! Două brazilience au intrat în istoria Jocurilor Olimpice

Nicu Savin

Actualizat 21/07/2021 la 16:43 GMT+3

Tokyo 2020 | Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc abia vineri, dar competițiile au început deja de astăzi, cu primele meciuri din turneele feminine de softball și fotbal. Odată cu prima zi de concurs de la această ediție au fost înregistrate și primele recorduri, care cu greu vor putea fi doborâte în viitor. Ambele aparțin unor jucătoare din naționala Braziliei de fotbal.

Marta a marcat două goluri pentru Brazilia în victoria cu 5-0 contra Chinei de la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Getty Images

Turneul feminin de fotbal de la Jocurile Olimpice a început cu o surpriză imensă, înfrângerea la scor de neprezentare a Statelor Unite în fața Suediei, dar și cu un rezultat incredibil în meciul Olanda - Zambia, batavele câștigând cu 10-3.
Brazilia a început și ea cu o victorie categorică împotriva Chinei. Naționala Selecao a câștigat cu un neverosimil 5-0, iar două jucătoare braziliene au intrat definitiv în istoria Jocurilor Olimpice.
Primul gol al partidei a fost marcat de Marta Vieira da Silva (min.9), una dintre cele mai bune jucătoare din istorie. Astfel, brazilianca de 35 de ani a devenit prima jucătoare din istorie care marchează la 5 ediții a Jocurilor Olimpice. Aceasta avea 10 goluri marcate în competițiile de la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro. Marta a reușit dubla (min.74) în partida contra Chinei, ajungând astfel la 111 marcate pentru naționala Braziliei în 160 de partide jucate. Celelalte goluri ale Braziliei au fost marcate de Debinha (min.22), Andressa (min.80) și Beatriz (min.89).
Marta Vieira da Silva este fără îndoială cea mai bună jucătoare braziliană din istorie. Aceasta a fost desemnată în 6 rânduri cea mai bună jucătoare a lumii, 5 dintre aceste distincții venind în ani consecutivi (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2018).
Marta a marcat pentru naționala Braziliei și la 5 ediții de Campionat Mondial, unde a jucat o finală (2007). Brazilianca este de asemenea golgheterul all-time al acestei conpetiții, cu 17 goluri marcate.
Prin cele 2 reușite de astăzi, Marta a ajuns la 12 goluri marcate la Jocurile Olimpice și mai are nevoie de 2 reușite pentru a egala recordul conaționalei sale, Cristiane Rozeira de Souza Silva, care a marcat de 14 ori în turneele olimpice la care a participat.
  • Joi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici

Tokyo 2020 | Formiga a bifat participarea la a 7-a ediție a Jocurilor Olimpice

În afară de recordul Martei, o altă jucătoare a Braziliei s-a remarcat odată cu prezența pe teren contra Chinei. Este vorba despre Formiga (Miraildes Maciel Mota pe numele real), care a jucat astăzi la a 7-a ediție a Jocurilor Olimpice.
Brazilianca are 43 de ani și a debutat pentru naționala Braziliei acum 26 de ani. Ea a participat de altfel la toate edițiile olimpice de când fotbalul feminin a fost introdus la competiția supremă din sportul mondial (Atlanta - 1996). Formiga are peste 200 de prezențe în naționala Carioca, fiind de departe cea mai selecționată jucătoare din America de Sud.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Honduras - România
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo