România va pleca joi spre Japonia, acolo unde va juca din nou la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Selecționerul Mirel Rădoi a oferit un amplu interviu pentru frf.tv, în care a vorbit pe larg despre cum a decurs pregătirea pentru turneul olimpic, despre primul adversar, reprezentativa Hondurasului, dar a specificat și ce lucruri nu ar dori să se spună despre echipa pe care o conduce după competiția din Japonia.
Printre aceste subiecte, selecționerul a explicat și criteriile după care Marius Marin a fost ales primul căpitan al reprezenativei noastre.
"Întreaga procedură a fost un mixt. Marin a fost căpitan la recentul Campionat European. După aceea am reușit să facem la nivel de grup o sociogramă, să vedem care sunt liderii formali și informali. Au reieșit 4 nume: Marius Marin, Dragoș Nedelcu, Tudor Băluță și Pașcanu, în oridnea asta. Unul din ei a plecat (n.r. Dragoș Nedelcu) și atunci am văzut și noi că Marin este un exemplu la antrenament, un jucător pe care ceilalți îl respectă în vestiar, a ieșit și în sociogramă. Probabil dacă Tudor Băluță ar fi jucat câteva meciuri, competiția ar fi fost între cei doi.", a precizat Rădoi.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08

Tokyo 2020 | Mirel Rădoi: "La nivel de grup se resimte o presiune"

România a căzut într-o grupă accesibilă la Jocurile Olimpice, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Ca atare, așteprtările sunt mari, iar majoritatea specialiștilor se așteaptă ca reprezentativa noastră să treacă fără probleme de faza grupelor.
Acest lucru pune însă o presiune extrem de mare pe umerii tricolorilor, iar Mirel Rădoi a recunoscut că acest factor se resimte deja, chiar dacă mai e o săptămână până la primul meci. Selecționerul a menționat însă că încearcă, alături de staff-ul său, să absoarbă această presiune de la jucători.
"La nivel de grup se resimte o presiune, e clar. Asta pentru că foarte mulți dintre ei sunt prima oară aici, sunt prima oară lucrând cu noi, e prima oară când se văd între ei, e clar că la coeziunea grupului suferim. Dar vom încerca în momentele în care avem ședință cu ei să facem ca totul să fie extrem de dinamic pentru a încerca să creăm această coeziune. Dar presiunea din acest punct de vedere este foarte mare, chiar discutam să vedem cum putem face să luăm presiunea jucătorilor pe umerii noștri. Avem câteva idei, să sperăm că sunt și cele mai bune", a adăugat selecționerul.

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47