România U23 s-a calificat pentru prima dată după 57 de ani în competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice. Echipa pregătită de Mirel Rădoi va înfrunta la Tokyo reprezentativele statelor Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.
Federația Română de Fotbal a publicat astăzi câteva informații despre primul adversar al 'tokyotricolorilor', Honduras, cu care se vor duela pe 22 iulie.
"CALIFICARE. Honduras a ocupat împreună cu Mexic cele două locuri din zona CONCACAF. Întâi a eliminat Nicaragua în dublă manșă, 2-0 și 3-0 pe teren propriu. Ajunsă în TOP 8, în grupa de patru echipe găzduită de Mexic a reușit 3-0 cu Haiti, 1-1 cu El Salvador și 1-1 cu Canada. Locul la Jocurile Olimpice l-a câștigat eliminând apoi SUA, 2-1 în meciul decisiv.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
EXPERIENȚĂ. Are 4 prezențe la Jocurile Olimpice, oprindu-se în faza grupelor (2000, 2008) și în sferturi de finală (2012) după o grupă cu Japonia, Maroc și Spania, dar înfrântă de Brazilia. La ultima ediție, 2016, a obținut locul 4 după ce a ieșit din grupa cu Portugalia, Argentina și Algeria, a eliminat Coreea de Sud și a pierdut cu Brazilia. În meciul pentru bronz a pierdut cu Nigeria.
LOT. Honduras vine cu 6 fundași, 8 mijlocași și 6 atacanți, un lot provenind aproape în totalitate din campionatul intern. Excepțiile sunt starul Rivas de la Reggina, fundașul Maldonado care joacă în Chile, doi atacanți din SUA și un mijlocaș din... Angola!
VEDETE. În mod cert principalul pericol îl reprezintă Rigoberto Rivas, mijlocaș ofensiv de 22 de ani care joacă la Reggina în Serie B, crescut de Inter Milano. Cel mai bine cotat din lot, 1 milione de euro, este secondat de vâful Benguche, ultimul sezon la Boavista Porto, dar reîntors în liga internă.
SELECȚIONER. Uruguayanul Miguel Falero (64 de ani) pregătește echipa, un fost fundaș cu experiență ca antrenor în campionatele din Uruguay, Ecuador și Honduras. Este în funcție din acest an, iar antrenor secund al naționalei de seniori a Hondurasului din februarie 2019", se arată pe site-ul frf.ro.

"Poate crea probleme oricărei echipe!"

Mirel Rădoi a vorbit, înainte de plecarea în Japonia, despre națională U23 din Honduras. Selecționerul a declarat că a analizat foarte bine echipa, descoperindu-i atât plusurile, cât și minusurile.
"E o echipă pe care dacă o lași să joace va fi foarte periculoasă. Dacă nu încerci să-i limitezi situațiile de atac pozițional îți va crea mari probleme. La fazele fixe au o talie destul de bună. În schimb, suferă pe tranziția pozitivă a adversarului, sunt foarte lenți în tranziția negativă, chiar și la fazele fixe au unele momente când pierd marcajul. Vreau să încercăm să stăm cât mai sus și să creăm probleme Hondurasului pentru că dacă o vom lăsa să joace e o echipă destul de dinamică și de mobilă și poate crea probleme oricărei echipe din această grupă", a spus Rădoi.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47