Ronaldinho a fost arestat în Paraguay la începutul lunii martie alături de fratele său după ce au fost prinși cu pașapoarte false. După o lună în spatele gratiilor în care a fost în continuare pe prima pagină a ziarelor de sport din întreaga lume după ce a jucat fotbal în echipa penitenciarului, Ronaldinho a fost eliberat.
Ronaldinho și fratele său, Roberto Assis, vor rămâne în arest la domiciliu la un hotel din Asuncion. Conform celor de la Daily Mail, brazilianul a plătit 1.6 milioane de dolari pentru a fi eliberat pe cauțiune, iar presa din Argentina a vorbit chiar de posibilitatea ca Messi să fi plătit pentru ca fostul său coleg să fie judecat în libertate.

Precizări importante în cazul "Ronaldinho"

Fotbal
Efectul coronavirus | Mitriță, "ascuns" la New York, cel mai afectat oraș din lume
11/04/2020 LA 08:43
Cert e că acest caz rămâne extrem de misterios, iar jurnaliștii de la Ole au încercat să răspundă unor întrebări pe care mulți fani ai "Dințosului" cu siguranță că și le-au pus. "Tot adevărul despre cazul Ronaldinho", e titlul dat de jurnaliștii sursei citate într-un amplu material publicat sâmbătă dimineață. Mai jos am selectat cele mai interesante pasaje, pentru a reda cât mai fidel ce i s-a întâmplat posibil celui mai talentat jucător care a pășit vreodată pe un teren de fotbal.
"Fostul fotbalist fusese invitat în Paraguay la o prezentare a cărții sale "Geniu în viață" și urma să fie numit ambasador pentru cei nevoiași. A fost întâmpinat de o mulțime fierbinte la aeroport, a acordat un interviu pentru un post radio și a petrecut după-amiaza la luxosul resort Yacht Golf. Aproximativ 13 ore au trecut de la sosirea sa la raidul în care a fost reținut de autoritățile de imigrare. Aceștia au verificat inexactitățile din documene, vizibile cu ochiul liber: în dreptul naționalității apărea "paraguayană", în condițiile în care brazilianul nu a trăit niciodată în țara respectivă. E nevoie de minimum trei ani să stai în Paraguay pentru a solicita rezidența, lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Ulterior, s-a aflat că fotografia sa din document era aceeași imagine care fusese folosită pentru promovarea evenimentului pentru care a venit.
Nu a fost niciodată înțeles - încă - de ce fostul jucător al lui PSG, Barcelona și Milan a arătat acel document și nu pașaportul său brazilian, pe care îl folosise chiar la plecarea din țara sa. Se întâmplă adesea ca oameni celebri (politicieni, sportivi, actori, cântăreți) să delege această simplă procedură cuiva în care au încredere sau managerului. Lângă Ronaldinho s-a aflat și fratele său Roberto Assis, care avea de asemenea aceleași nereguli în acte. Ambii au susținut că li s-au dat aceste documente, astfel că au fost acuzați pentru utilizarea de acte publice cu conținut fals, infracțiune pedepsită cu până la cinci ani de închisoare.
În jurul lui Ronaldinho, atât la aeroport, cât și la hotel, s-au aflat două persoane: Wilmondes Sousa Lira și Dalia Lopez. Primul este un om de afaceri brazilian, și se pare că el a fost cel care ar fi livrat documentele false. A doua persoană este o femeie de afaceri care deține fundația caritabilă Angel Fraternity, o organizație care promovează evenimente împreună cu Ronaldinho și care l-a adus în Paraguay pe fostul fotbalist. Ea era deja urmărită de Justiție, fiind suspectată că este în vârful unei rețele dedicate spălării banilor și falsificării documentelor. În acest dosar, deja 16 persoane fuseseră anterior reținute. Opiniile experților nu au arătat că Dinho și fratele său fac parte din acea rețea. Specialiștii în crimă organizată au ascultat telefoane și au pus cap la cap date și nu a putut fi găsită vreo relație directă între brazilian și rețea. Cert e că imaginea vedetei, care-și acoperă mâinile încătușate, a făcut înconjurul lumii, iar pe lângă perioada grea prin care a trecut, acum îl așteaptă și un proce", scrie Ole.
https://i.eurosport.com/2020/04/08/2804164.jpg

Ronaldinho riscă 6 luni de închisoare

32 de zile au petrecut Ronaldinho și fratele său în închisoare după ce au fost arestați în urma descoperirii unor pașapoarte false în camera de hotel unde se aflau. Ei veniseră în Paraguay pentru promovarea unei cărți.
Judecătorul le-a permis celor doi să fie eliberați în arest la domiciliu, însă riscă să revină după gratii. Avocații lui Ronaldinho încearcă să facă apel la decizia inițială de arest, susținând că aceasta a fost "arbitrară, abuzivă și ilegală".
Curtea nu a luat în considerare faptul că Ronaldinho nu a știut că el comite o ilegalitate pentru că nu a înțeles faptul că a primit documente ilegale. A fost stupid din partea lui | Adolfo Marin, avocatul lui Ronaldinho
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 23 MINUTE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 27 MINUTE