Precedentul termen era 30 iunie, însă cum pandemia a prelungit perioada de inactivitate din fotbal, forul suprem a decis să acorde încă 3 săptămâni tuturor ligilor europene să încheie sezonului actual pe teren.
Mai mult, UEFA anunță că meciurile din cupele europene se vor relua în perioada 28-30 iulie.
"Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Propunerea a fost susținută și de Federația Română de Fotbal.
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 9 ORE
Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie și fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august.
De asemenea, în urma discuțiilor avute de administrația UEFA cu federațiile naționale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze.
Deciziile urmează să fie supuse aprobării în ședința Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie.", se arată în comunicatul emis de FRF.

3 scenarii pentru barajul de la Euro

În cadrul ședinței de astăzi, forul european a discutat și despre meciurile echipelor naționale. După cum a fost anunțat deja, partidele programate inițial în luna martie și luna iunie au fost amânate și se vor desfășura în toamnă. La ora actuală, UEFA are în vedere 3 scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să fie stabilită pe 27 mai, când e programată o nouă ședință.
În urma prestației din Liga Națiunilor, naționala României este calificată în play-off și va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, "tricolorii" vor juca în finala pentru locul de calificare la EURO, tot în deplasare, împotriva Bulgariei sau Ungariei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 10 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 11 ORE