Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Lucescu și PAOK, out din Conference League! Roma-Leicester și OM-Feyenoord, cele două semifinale

Nicu Savin

Actualizat 15/04/2022 la 00:06 GMT+3

Răzvan Lucescu nu a reșit să o ducă pe PAOK în semifinalele Conference League. Elenii au pierdut și returul cu Olympique Marseille. AS Roma, Feyenoord și Leicester City sunt celelalte 3 echipe calificate în careul de ași al celei de-a 3-a competiții europene intercluburi.

Razvan Lucescu (PAOK)

Credit imagine: Getty Images

Leicester City - AS Roma și Olympique Marseille - Feyenoord sunt cele două semifinale din Conference League. Dacă Leicester s-a calificat dramatic în dauna lui PSV, cu un gol marcat în minutul 88, celelalte 3 sferturi de finală nu au produs mare suspans.
PAOK-ul lui Răvan Lucescu nu a reușit să remonteze înfrângerea cu 2-1 de pe terenul lui Marseille. Elenii nu s-au ridicat la înălțimea propriilor fani, care au creat o atmosferă electrizantă, și au pierdut și returul de la Salonic, scor 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat de Dimitri Payet în minutul 34.
Așadar, Olympique Marseille revine în semifinalele unei competiții europene după doar 4 ani. În sezonul 2017-2018 francezii ajungea în fianla Europa League, pe care au pierdut-o cu Atletico Madrid.

Zaniolo, omul serii în Conference League

OM va lupta pentru un loc în finala Conference League cu Feyenoord, care s-a impus cu 3-1 pe terenul Slaviei Praga, după ce în turul de pe De Kujp fusese 3-3. La pauză a fost 1-1, după golurile lui Dessers (min.2) și Traore (min.14), dar în partea secundă olandezii s-au dezlănțuit. Dessers a reușit dubla în minutul 59, iar Sinisterra a stabilit scorul final în minutul 78.
Cel mai dezechilibrat meci al serii a fost AS Roma - Bodo Glimt. Norvegienii câștigaseră cu 2-1 în tur și promiteau să-și vândă scump pielea pe Olimpico, dar partida a fost fără istoric. Tammy Abraham (min.5) și o triplă a lui Zaniollo (min.23, 29 și 49) i-au adus echipei lui Mourinho o victorie poate neașteptat de ușoară.
Așadar, Roma va juca cu Leicester pentru un loc în finala de la Tirana.
Știrea inițială
După 0-0 în turul de pe King Power Stadium, duelul dintre PSV și Leicester era deschis oricărui rezultat. Mulți specialiști îi vedeau favoriți pe olandezi, datorită terenului propriu la retur dar și a experienței net superioare în cupele europene.
Meciul a început entuziamant, cu ambele echipe având șanse de a deschide scorul în primele 20 de minute. Gazdele au fost cele care au spart gheața în minutul 27, când Zahavi a finalizat superb o fază creată de Mario Gotze, la care a contribuit și o greșeală mare a lui Tielemans.
Citește și:

Leicester, prima semifinalistă din Conference League

Castagne și Maddison au avut șanse de a egala până la pauză, dar au trimis de puțin alături din poziții foarte bune. În repriza secundă PSV a făcut un pas în spate, iar în final această tactică a costat-o. În minutul 77, Maddison a egalat cu un șut sec din interiorul careului, după o pasă a lui Ayoze Perez, intrat pe teren cu numai câteva minute înainte.
Meciul părea că se îndreaptă către prelungiri, dar Ricardo Pereira a marcat golul victoriei în minutul 88, trimițând în poartă după o respingere greșită a apărării olandezilor. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil și Leicester este prima semifinalistă din Conference League.
Este pentru prima dată în istoria clubului când echipa ajunge în careul de ași al unei competiții europene. Pentru un loc în finală, "vulpile" vor juca cu AS Roma sau Bodo Glimt (norvegienii au câștigat cu 2-1 în tur).
Pe cealaltă jumătate de tablou vor avea loc partidele PAOK - Olympique Marseille (1-2 în tur) și Slavia Praga - Feyenoord (3-3 în tur).
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol