Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj a dat un jucător în echipa etapei din Conference League! Nota uriașă primită de acesta

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/10/2022 la 15:51 GMT+3

CFR Cluj a reușit o perfomanță foarte mare, învingând Slavia Praga în deplasare și păstrând șanse mari la calificarea în primăvara europeană. Simone Scuffet, portarul campioanei României, a primit cea mai mare notă a etapei din Conference League și a fost inclus în echipa săptămânii.

CFR Cluj

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
CFR Cluj a reușit una dintre surprizele etapei a treia din grupele Conference League. Ardelenii s-au impus cu 1-0 pe terenul Slaviei Praga, iar situația din grupa G este mai echilibrată decât oricare alta. Toate echipele au 4 puncte după 3 meciuri și sunt pe 0 în ceea ce privește golaverajul.
Simone Scuffet a făcut un meci mare și a contribuit decisiv la obținerea celor 3 puncte pentru ardeleni. Portarul italian sosit în această vară a devenit titular indiscutabil la echipa antrenată de Dan Petrescu, iar decizia antrenorului se dovedește a fi una inspirată.
Scuffet a primit cea mai mare notă a etapei în Conference League, în urma prestației sale foarte sigure. SofaScore l-a desemnat jucătorul săptămânii și l-a notat cu 9,2 pe portarul din Gruia. 8 intervenții salvatoare a avut jucătorul dintre buturile ardelenilor, care a primit și un cartonaș galben în prelungiri, pentru tragere de timp.
"Am avut parte de câteva evoluții foarte bune în ultima etapă din Conference League. Dar una s-a făcut cu adevărat remarcată. Este vorba despre Simone Scuffet, portarul lui CFR Cluj, cel care a fost desemnat jucătorul săptămânii", notează cei de la SofaScore.
Citește și:

Dan Petrescu a demonstrat că este unul dintre cei mai buni antrenori români

Vor trece echipele românești de grupele Conference League?
S-a discutat mult despre o eventuală despărțire între CFR Cluj și Dan Petrescu, dar antrenorul a demonstrat încă o dată că aduce rezultate, în ciuda unui joc inestetic practicat. Helmut Duckadam a sărit în apărarea tehnicianul și a declarat că Petrescu va pleca doar atunci când își va dori cu adevărat, nu atunci când i se impune.
"Toată lumea a avut impresia că Slavia Praga e o sperietoare, am văzut puțin din meci, nu am mai avut răbdare să mă uit la încă un meci complet. Îi felicit că au câștigat, au ajuns să aibă din nou șanse să se califice în primăvara europeană, le doresc multă baftă.
Se pare că au revenit la forma aceea de joc. Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj când vrea el, nu când vor alții. El nu va pleca, are o clauză mare, când va avea o ofertă mai mare care să îl tenteze, poate va pleca. Asta înseamnă să respecți competiția, de aia câștigi campionatul, ăla e țelul final, să joci în cupele europene, să faci o figură frumoasă, să mergi mai departe.
Plus că și aici se câștigă bani mulți, FCSB ar fi câștigat un milion de euro din aceste două meciuri. Nu știu dacă ar fi avut prima șansă jucând cu echipa de bază, dar șansele erau cu siguranță mult mai mari”,
Înainte de returul cu Slavia Praga, de joia viitoare, CFR Cluj se va deplasa la Arad, pentru meciul cu UTA, din etapa a 13-a a SuperLigii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo