Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, cumpătat după victoria CFR-ului cu Slavia! Ce a spus despre șansele la calificare

Nicu Savin

Publicat 13/10/2022 la 23:09 GMT+3

Dan Petrescu a avut un discurs echilibrat după victoria lui CFR Cluj contra Slaviei Praga, în Conference League. Antrenorul campioanei și-a lăudat jucătorii, dar consideră că nimic nu e jucat în această grupă. "Bursucul" a trimis și câteva săgeți către contestatarii săi, despre care a spus că vor uita repede succesul CFR-ului din această seară.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a demonstrat în această seară că victoria de acum o săpătmâna de la Praga, contra Slaviei nu a fost o întâmplare. Ardelenii s-au impus cu 2-0 în returul din Gruia și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană.
Deac a transformat impecabil un penalty în minutul 11, iar de acolo CFR a făcut ceea ce știe mai bine, să se apere exact. Tactica a funcționat perfect, iar spre final Yuri Matias a dat lovitura decisivă. CFR a luat astfel 6 puncte din meciurile cu cea mai bună echipă din grupă și are toate motivele să spere la calificare.
La finalul partidei din Gruia, Dan Petrescu a ținut să-i dedice victoria prietenului său decedat recent. Antrenorul campioanei a recunoscut că nu-i vine să creadă că CFR a luat 6 puncte din duelul cu Slavia, pe care o considră în continuare cea mai bună echipă din grupă.
"În primul rând, știți starea mea de spirit în acest moment. Sunt foarte fericit pentru victorie. Sunt convins că, dacă prietenul meu era încă în viață, era cel mai fericit om din lume. Toată lumea știe cât de mult 'Pisică' iubea acest club, a venit peste tot cu noi. Mai ales că azi a fost îngropat, îi dedicăm toți victoria. Am stat 36 de ani nonstop cu el, n-am stat nici cu familia cât am stat cu el. N-a fost ușor să pregătesc meciul. Mi-aș dori și ca suporterul care a avut probleme la meci să-și revină și să se bucure de această victorie minunată.
Dacă îmi spuneai înainte de meciurile cu Slavia că luăm șase puncte, spuneam că visezi sau aiurezi pentru că eu cred în continuare că e cea mai bună echipă din grupă, au dominat, au atacat, dar ne-am apărat eroic și la cele 3-4 ocazii am marcat două gouri. Îi felicit pe băieți, suntem într-o perioadă bună. Dacă am fi bătut și la Arad, era o perioadă lungă fără gol primit.", a spus Dan Petrescu, citat de sport.ro,

Dan Petrescu: "Să nu ne entuziasmăm prea mult"

În ceea ce privește șansele la calificare, Dan Petrescut este cumpătat, spunând că orice se poate întâmpla în această grupă. În final, "Bursucul" nu a ezitat să trimită câteva săgeți către contestatarii săi.
"Mai sunt două meciuri, e posibil orice în această grupă. Să nu ne entuziasăm prea mult. Dacă vom câștiga un meci, nu cred că se mai poate întâmpla ceva. Noi trebuie să câștigăm un meci și atunci va fi totul bine. Dacă câștigăm un meci, cred că matematic nu se mai poate întâmpla nimic. Mă cunoașteți foarte bine, eu nu sunt nici prea optimist, nici prea pesimist, ci realist. Avem șapte puncte și mergem înainte. Sunt șapte puncte incredibile, ținând cont că am jucat de două ori cu Slavia, care, dacă trece de grupe, cred că poate ajunge până în finală.
Da, mai știți că Dan Petrescu, pe unde umblă, mai face și el câte ceva câteodată, mai câștigă câte un meci, chiar dacă nu e apreciat, dar asta e, mergem înainte. Se va uita mâine această victorie și o luăm de capăt. Mă aștept la orice, oricând. Eu îmi fac meseria, atât.", a adăugat tehnicianul CFR-ului.
Pentru CFR urmează 3 partide în plan intern, cu Sepsi Sf.Gheorghe și o dublă confruntare cu rivala U Cluj, una în Cupa României și alta în campionat. Ulterior va avea loc meciul din deplasare cu Sivasspor, unul care ar putea consfinți calificarea ardelenilor în fazele eliminatorii din Conference League.
În acest moment, echipa lui Dan Petrescu este prima în grupă, cu 7 puncte și are nevoie de o victorie în ultimele două runde pentru a fi sigură de prezența în primăvara europeană. De notat că prima clasată din grupă merge în optimile competiției, iar locul doi ajunge în 16-imi, unde va întâlni o formație venită din Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo