Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elevii l-au dat de gol pe Dan Petrescu. Ce a făcut acesta după calificarea în primăvara europeană

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/11/2022 la 00:02 GMT+2

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat joi seara în primăvara Conference League, ajungând în această fază a competiției după o pauză de trei ani. Victoria cu scorul 1-0 contra celor de la Ballkani a fost suficientă pentru trupa lui Petrescu, singura formație din România care trece de faza grupelor în acest an, într-o competiție europeană. A fost atmosferă de vis în vestiar după acest meci.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Campioana României, CFR Cluj, a obținut joi seara biletele pentru primăvara Conference League, după succesul reușit contra celor de la Ballkani, în ultima etapă a fazei grupelor.
Ardelenii și-au adjudecat întâlnirea de pe teren propriu contra celor de la Ballkani, scor 1-0, meci decisiv în vederea calificării în faza următoare din Conference League. Boateng a fost singurul marcator al meciului din Gruia, deschizând scorul aproape de pe linia porții, după ce a primit o minge respinsă greșit, în minutul 17.
Trupa lui Petrescu a terminat grupa cu 10 puncte, cu unul mai puțin decât liderul Sivasspor, și rămâne singura echipă românească care ne va reprezenta mai departe în cea de-a treia competiție din punct de vedere valoric la nivel intercluburi din Europa.
A fost atmosferă de vis în vestiarul învingătorilor la finalul jocului, Nana Boateng dezvăluind la flash interviu ce a făcut fericitul său antrenor după calificarea în primăvara europeană.
CITEȘTE ȘI:

Atmosferă de vis în vestiarul campioanei după calificare

"Mă simt important, e foarte important pentru noi că ne-am calificat. Am marcat singurul gol, deci sunt fericit. Mai avem multe de îndeplinit, dar până acum este cea mai importantă victorie din acest sezon. Am știut să ne apărăm și să suferim în anumite momente.
Atmosfera din vestiar este incredibilă, toată lumea e fericită, Mister a cântat cu noi", a declarat Nana Boateng, la PRO TV.
"Merităm să fim în primăvara europeană, o arată și clasamentul. Am început puțin greoi grupa, dar ne-am revenit pe parcurs și ne-am atins obiectivul. Mulțumim publicului, a fost senzațional. Când îi avem în spate putem face performanțe împreună. În mai am avut o finală cu Craiova foarte dificilă ca să luăm campionatul, a fost și meciul cu Maribor cu presiune, ca să ne calificăm, iar acum, cea mai importantă partidă din finalul anului.
Noi nu avem voie să batem mai mult de 1-0, e scorul nostru preferat, de asta a bătut Cipri penalty-urile. Am avut și eu o ocazie mare, important că am câștigat, că suntem în primăvara europeană. Ne pare rău că anul trecut nu am făcut o figură frumoasă. Acum ne-am propus să facem puncte pentru noi, pentru țară, pentru coeficient", a declarat, la rândul lui, Andrei Burcă.
"Sunt foarte fericit că am reușit să ne atingem obiectivul nostru, sunt foarte bucuros.
A fost o săptămână grea pentru mine, am avut acea lovitură la meci. Când m-am trezit luni am zis că nu am nicio șansă să joc, dar vreau să mulțumesc staff-ului și lui Vio (n.r. Viorel Boncoi, kinetoterapeut CFR).
În două zile am fost aproape 100% și am reușit să joc. După accidentare am făcut recuperare luni și am văzut că nu mi-am fracturat nimic. Ce a făcut el a fost minunat", a adăugat Yuri, la finalul meciului care a adus calificarea în primăvara europeană.

Dan Petrescu, entuziasm după calificare: "În ultimii șase ani a fost doar CFR"

Dan Petrescu a declarat la finalul meciului cu Ballkani, partidă care i-a adus calificarea în 16-imile Conference League, că în urma rezultatului pe care l-a obținut probabil a făcut mai mulți oameni triști. Acesta a punctat din nou ideea conform căreia CFR este echipa care domină fotbalul românesc, exclamând că de șase ani doar formația sa a contat.
"Cred că e cea mai importantă victorie a sezonului. Nu mă așteptam să facem 10 puncte când a început grupa. Când am văzut Sivasspor și Slavia nu mă gândeam că vom face 10 puncte. Mă gândeam cu Ballkani să facem mai multe, dar cele șase cu Slavia ne-au calificat, cu toate că cel mai greu a fost cel de azi, mai ales că la 1-0 am ratat două penalty-uri la aceeași fază. Veneam după două meciuri în care totul a fost împotriva noastră: penalty-uri inventate, goluri din ofsaid, goluri anulate nouă. Mă gândeam ce mai urmează, zic să vezi că dă Slavia gol în minutul 90 și luăm și noi. Le-am zis băieților înainte de meci că au demonstrat că merită să fie în Europa, au jucat deja 13 meciuri, un efort extraordinar, dar, dacă nu vor câștiga azi, va fi degeaba.
Îmi pare bine pentru grup, s-a format un grup bun, cu jucători veniți de curând. Iată că au dus o echipă din România în primăvara europeană. Speram să fie mai multe echipe, dar nu prea văd în viitor alte echipe sau alți antrenori. Cred că tot CFR va fi în viitor. Nu prea văd altele. În ultimii șase ani a fost doar CFR. Alte echipe nici nu știu pe unde au fost. În același timp, noi suntem cei mai criticați, antrenorii și jucătorii, pe nedrept.
Nu le-am închis gura. Doar până la prima înfrângere. Multă lume e supărată acum, sunt convins. N-are rost să mai fac polemici, cel mai important e că CFR a mers în primăvară, am făcut 10 puncte, ceva incredibil, și am lăsat Slavia acasă.
E bine pentru club și din punct de vedere financiar, mă bucur foarte mult și pentru fani. O victorie mare pentru toată lumea. Panin era lângă mine și îmi spunea scorul de la Slavia, i-am spus să mă lase în pace, că nu voiam să știu. Braun a făcut un meci bun și toată apărarea a făcut un meci bun. În afară de un șut scos de Simone, nu țin minte de multe ocazii, dar pe final se putea întâmpla orice. Mă bucură orice victorie. E clar că nu-mi place să luăm gol. Eroul grupei? Echipa, toți jucătorii. Mai sunt unii care au plecat, și ei ne-au ajutat. Trebuie să le mulțumim și lor, toți au reușit să stea", a declarat Dan Petrescu.

CÂT A CÂȘTIGAT CFR PÂNĂ ACUM ÎN CONFERENCE LEAGUE

Pentru ultimul succes din faza grupelor, cel cu Ballkani, CFR Cluj a mai adăugat în cont încă 500.000 de euro, suma pentru victorie, la care se adaugă alți 325.000 de euro pentru obținerea locului secund în grupă și 300.000 de euro pentru calificarea în 16-imile de finală.
Astfel, pe lângă suma de 4,1 milioane de euro câștigată până în acest moment, CFR mai adaugă în cont sumele obținute după calificare, ajungând la un total de 5.225.000 de euro.
Care sunt recompensele financiare în Conference League:
  • Calificare în faza grupelor: 2,94 milioane de euro
  • Victorie în grupe: 500.000 de euro
  • Egal în grupe: 166.000 de euro
  • Câștigarea grupei: 650.000 de euro
  • Locul doi în grupe: 325.000 de euro
  • Calificare în șaisprezecimi: 300.000 de euro
  • Calificare în optimi: 600.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • Calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • Înfrângere în finală: 3 milioane de euro
  • Victorie în finală: 5 milioane de euro
Rezultate CFR Cluj în Europa în sezonul 2022-2023:
  • Pyunik - CFR Cluj, 0-0, turul 1, Champions League
  • CFR Cluj - Pyunik 2-3, turul 1, Champions League
  • CFR Cluj - Inter Escaldes 3-0, turul 2, Conference League
  • Inter Escaldes - CFR Cluj, 1-1, turul 2, Conference League
  • Soligorsk - CFR Cluj, 0-0, turul 3, Conference League
  • CFR Cluj - Soligorsk, 1-0, turul 3, Conference League
  • Maribor - CFR Cluj, 0-0, play-off, Conference League
  • CFR Cluj - Maribor, 1-0, play-off, Conference League
  • Ballkani - CFR Cluj, 1-1, grupe, Conference League
  • CFR Cluj - Sivasspor, 0-1, grupe, Conference League
  • Slavia Praga - CFR Cluj, 0-1, grupe, Conference League
  • CFR Cluj - Slavia Praga, 2-0, grupe, Conference League
  • Sivasspor - CFR Cluj, 3-0, grupe, Conference League
  • CFR Cluj - Ballkani, 1-0, grupe, Conference League
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo