Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi a explicat de ce a ratat Craiova calificarea în grupele Conference League

Bianca Dumitru

Publicat 26/08/2022 la 07:46 GMT+3

Universitatea Craiova a ratat joi seară calificarea în grupele Conference League, fiind singura echipă românească învinsă în play-off-ul Conference League. După meci, Mirel Rădoi a explicat ce le-a lipsit jucătorilor săi în returul cu Hapoel Beer Sheva.

Hapoel Beer Sheva - Universitatea Craiova

Credit imagine: facebook

Universitatea Craiova a pierdut dramatic în play-off-ul Conference League în fața israelienilor de la Hapoel Beer Sheva, la penalty-uri, după ce la finalul primelor 90 de minute a fost 0-0, iar după reprizele suplimentare 1-1.
Andrei Ivan și Nicușor Bancu au ratat la loviturile de la 11 metri, iar oltenii au fost învinși, ratând încă o dată prima calificare din istorie în grupele unei competiții europene.
După meci, Mirel Rădoi a vorbit despre motivele pentru care Craiova nu a reușit să treacă de Hapoel Beer Sheva. Antrenorul a spus că jucătorilor săi le-au lipsit concentrarea și eficiența.
"Partida a decurs așa cum ne-am așteptat, diferită de primul tur. În prima repriză ne-a fost teamă să avem o circulație a balonului și am jucat cu mingi lungi. Cei de la Beer Sheva au fost agresivi și au rămas sus. În repriza a doua am echilibrat jocul, dar avem probleme la finalizare. Nu am fost cei mai inspirați la pasa finală.
În seara asta am avut avantaj și trebuia să fim destul de abili să păstrăm acel avantaj până la pauză. Trebuia să fim mult mai deștepți la acea lovitură liberă. La penalty-uri este o loterie, o ruletă rusească.
Pe noi aceste meciuri trebuie să ne întărească, pentru că în momentele grele se arată caracterele puternice. Ca să putem să jucăm din nou în această competiție trebuie să ne întoarcem în campionat și să luăm meci cu meci.
Felicitări Beer Shevei, sper să aibă noroc în grupe. Nu mă simt bine și fericit să o fac, dar trebuie respectați jucătorii, staff-ul și suporterii. Așa că urăm clubului baftă pentru mai departe", a declarat Mirel Rădoi.
Citește și:

MIREL RĂDOI, O NOUĂ CALIFICARE RATATĂ

Mirel Rădoi a venit cu mult entuziasm la Universitatea Craiova, dar nu a fost suficient pentru ca echipa să-și atingă obiectivul pe plan european, acela de a intra în grupele Conference League.
Lui Rădoi i se pot imputa foarte puține sau chiar nimic pentru acest eșec, mai ales că a venit la loteria penalty-urilor. A preluat echipa din mers și nu a avut timp la dispoziție pentru a-și impune filosofia.
Dacă înaintea returului cu Zorya Luhansk a reușit să capaciteze echipa și să obțină o calificare spectaculoasă, pentru partidele cu Hapoel Beer Sheva fostul selecționer nu a mai putut face minuni.
Deși ratarea calificării în grupe nu i se poate imputa, eșecul se adaugă listei de nereușite din CV-ul lui Rădoi. Fostul selecționer a ajuns la 5 calificări ratate din postura de antrenor, dacă punem aici și cele două de pe banca naționalei: la EURO 2020 (România a pierdut barajul cu Islanda) și la Mondialul din acesta an (România a terminat pe locul 3 grupa preliminară, neajungând nici măcar la baraj).
Acum Rădoi și jucătorii săi trebuie să meargă mai departe. Următorul obiectiv este câștigarea campionatului. În momentul în care a fost prezentat, Mirel a spus că nu poate garanta titlul, dar fanii din Bănie așteaptă un astfel de trofeu de peste 30 de ani, iar răbdarea nu este o virtute a oltenilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol