Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adversara CFR-ului din Conferece League va avea pe bancă o legendă a Barcelonei!Numele uriaș care va veni în Gruia

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2023 la 11:11 GMT+3

CFR Cluj a avut ghinion la tragerea la sorți a partidelor din turul doi preliminar al Conference League, deoarece se va duela cu turcii de la Adana Demirspor. Oficialii echipei care a terminat pe locul 4 ediția trecută de campioant sunt gata de investiții majore și pe lângă o campanie de achiziții de răsunet vor să aducă și un antrenor cu nume de rezonanță în fotbalul european: Patrick Kluivert.

Patrick Kluivert (L), Frank de Boer, Luis Enrique train alongside Louis van Gaal when the four were at Barcelona in 2002

Credit imagine: Reuters

CFR Cluj are ca obiectiv pătrunderea în grupele Conference League, însă ardelenii au o misiune foarte grea încă din turul doi preliminar. Echipa lui Madorilini își va începe aventura europeană împotriva turcilor de la Adana Demirspor, o echipă cu ambiții mărețe în viitoarea stagiune.
Conform presei din Turcia, șefii clubului vor să investească masiv în aducerea unor fotbaliști de clasă, printre care și Edinson Cavani. Marius Șumudică, un om care cunoaște foarte bine actualitatea fotbalului din Turcia, a declarat că Adana îl vrea pe bancă pe Andrea Pirlo, dar se pare că oficialii au altă țintă pentru postul de antrenor.

Patrick Kluivert, aproape să devină antrenorul lui Adana Demirspor, adversara celor de la CFR Cluj în Conference League

Conform olandezilor de la De Telegraaf, Patrick Kluivert este aproape de a semna cu Adana. Olandezul a primit o ofertă pe doi ani și negocierile sunt deja finalizate, urmând ca în curând să fie făcut anunțul oficial. Kluivert nu mai are nevoie de nicio prezentare, având în spate o carieră de jucător extraordinară.
Câștigător de Champions League cu Ajax (1995 - a marcat golul victoriei în finala cu AC Milan), olandezul a devenit ulterior o adevărată legendă a Barcelonei. Între 1998 și 2004, Kluivert a jucat 257 de meciuri în tricoul blaugrana, marcând 122 de goluri. După ce a plecat de pe Camp Nou, batavul a mai jucat la Newcastle, Valencia, PSV Eindhoven și Lille, de unde s-a retras, în 2008. La echipa națională, Kluivert a jucat 79 de meciuri și a marcat 40 de goluri.
Cariera de antrenor a lui Kluivert nu este nici pe departe la nivelul celei de jucător. Acesta a antrenat echipa de tieneret a celor de la Twente (2011 - 2013) și naționala statului Curacao (2015-2016). Kluivert a fost și secundul lui Louis Van Gaal la naționala Olandei (2012-2014) sau a lui Clarence Seedorf la națioanla Camerunului (2018-2019). De când s-a lăsat de fotbal, Kluivert a mai activat ca director sportiv la PSG (2016-2017) și ca manager la Academia Barcelonei (2019-2021) și a îndeplit mai multe funcții la Federeația de Fotbal din Curacao.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo