Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG Conference League | Farul și Sepsi joacă azi pentru calificarea în grupe. Cât ar putea încasa

Dani Morar

Actualizat 31/08/2023 la 11:47 GMT+3

Farul Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe joacă azi returul din play-off-ul Conference League. Cele două formații au obținut rezultate pozitive în tur și sunt la doar un pas de calificarea în grupele competiției, lucru ce le-ar umple conturile și le-ar asigura bugetul cel puțin pentru acest sezon.

Farul și Sepsi

Credit imagine: Eurosport

Farul Constanța și Sepsi sunt foarte aproape de a accede în grupele UEFA Conference League și vor juca astăzi în returul play-off-ului. Campioana României pornește cu prima șansă la îndeplinirea acestui obiectiv, după victoria cu 2-1 din prima manșă cu HJK Helsinki.
Deși a fost condusă de finlandezi, formația antrenată de Gică Hagi a avut puterea de a reveni și de a se impune prin golurile lui Rivaldinho și Mihai Popescu. Returul va avea loc azi, de la ora 18:00 și va fi transmis în format livetext pe site-ul Eurosport.ro.
Gică Hagi a reușit să îl aducă la malul mării chiar pe un fost adversar al grupării dobrogene, Narek Grigoryan, fotbalistul echipei Urartu. Jucătorul nu va face parte din lot, dar ar putea evolua în cazul unei calificări în grupe.
Farul și Urartu s-au intersectat în turul al doilea preliminar din Conference League, iar echipa din România s-a impus de fiecare dată cu scorul 3-2, avansând în competiție.
HJK Helsinki – Farul, echipe probabile:
  • HJK Helsinki: Maenpaa - Hamalainen, Da Graca, Halme - Soiri, Lingman, Rogic, Ollila - Tanaka, Radulovic, Keskinen
  • Farul Constanța: Aioani - Sîrbu, Popescu, Larie, Kiki - Artean, Nedelcu, Băluță - Mazilu, Munteanu, Budescu
Ambele formații s-au impus în meciurile disputate în weekend. Farul a trecut cu 2-0 de Universitatea Craiova, în timp ce campioana Finlandei a câștigat în deplasare, scor 3-1, cu Oulu.
Campioana Finlandei, HJK Helsinki este o formație eliminată din turul 3 preliminar de Europa League. Finlandezii au pierdut dubla cu FK Qarabag. HJK Helsinki este campioana Finlandei în precedentul sezon, iar în actuala ediție este pe poziția a doua, după 20 de meciuri jucate.
În primul tur preliminar din UCL, finlandezii au câștigat dubla cu Larne, 1-0 și 2-2.
"Am făcut primul pas. A fost important să câștigăm primul meci. Dar treaba încă nu e făcută. Ne așteptăm la un meci greu. Abia la sfârșit ne bucurăm. Noi nu suntem obișnuiți cu un astfel de teren, dar nu trebuie să fie asta o scuză.
Suntem aproape de un vis. Și pe stradă dacă jucăm, trebuie să o facem cu putere. Trebuie să facem un meci bun și să inrăm în grupe.
Sper să câștigăm, să ne calificăm. Asta e cel mai important în primul rând. Dacă ajut echipa cu un gol, o pasă de gol, e bine. Important e să intrăm în grupe", a spus Rvaldinho pentru Farul TV, înaintea returului cu Helsinki.
Citește și:

Farul și Sepsi pot intra azi în grupele Conference League

De cealaltă parte, Sepsi pornește cu șansa a doua în confruntarea cu Bodo Glimt. Returul va avea loc în Norvegia, tot de la ora 18:00. Ambele meciuri vor fi transmise în format livetext pe Eurosport.ro.
Prima manșă s-a încheiat la egalitate, 2-2, după ce covăsnenii au revenit de două ori pe tabelă. Alimi și Cosmin Matei au marcat golurile care mențin speranțele vii pentru Sepsi, ambele din penalty.
"Vom juca pe o suprafața neobișnuită nouă, pe un teren sintetic. Nu suntem obișnuiți cu acest lucru. Altă suprafață și altă viteză de joc.
Un moment important pentru clubul nostru și pentru noi. Ne dorim să ne continuăm visul sau aventura noastră în această minunată competiție, Conference League, dar pentru asta va trebuie să arătăm foarte bine, să gestionăm fiecare moment al jocului. Aceasta echipă, în special pe atacul lor pozițional este foarte puternică așa că va trebui să le închidem culoarele și să avem responsabilitate în tot ceea ce facem.
Suntem pregătiți și mental și fizic și tactic. Mâine sunt convins că echipa va fi motivată și vom face tot ce putem să mergem mai departe. Este o șansă pe care noi ne-am creat-o, aceea de a avea posibilitatea de a merge în grupe. Este șansa jucătorilor, ei au luptat pentru această șansă, așa că va trebui să fim foarte exacți în tot ceea ce facem, pentru că Bodo/Glimt este o echipă care speculează orice greșeală a adversarului. Rezultatul din meciul tur ne dă speranțe că putem să sperăm la o calificare", a mai spus antrenorul Liviu Ciobotariu înaintea duelului.
Recompensele financiare din Conference League:
  • Turul 3 preliminar: 550.000 de euro
  • Play-off: 750.000 de euro
  • Grupe: 2.940.000 de euro
  • O victorie în grupe: 500.000 de euro
  • Un egal în grupe: 166.000 de euro
  • Locul 1 în grupă: 600.000 de euro
  • Locul 2 în grupă: 325.000 de euro
  • Calificare în optimi: 300.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • Semifinale: 2 milioane de euro
  • Calificarea în finală: 3 milioane de euro
  • Campioana: 5 milioane de euro
Farul și Sepsi joacă azi de la ora 18:00 returul din play-off-ul Conference League și au o șansă uriașă de a intra în grupe în premieră. Ambele partide vor fi în format LIVETEXT pe site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol