Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Lucescu are Grecia la picioare, după un sezon magistral. Prima reacție după calificare: "Ne sacrificăm pe teren"

Maria Olteanu

Publicat 14/03/2024 la 23:24 GMT+2

PAOK a reușit o calificare fabuloasă în sferturile de finală ale Conference League, după ce a întors scorul înregistrat în manșa tur, în Croația, cu Dinamo Zagreb, și a câștigat clar returul, scor 5-1. Răzvan Lucescu este euforic după acest succes, iar tatăl său a dezvăluit că întreg stadionul a făcut o mare plecăciune în fața tehnicianului român.

Răzvan Lucescu

Credit imagine: facebook

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a avansat joi seara în sferturile de finală ale Conference League, după o revenire absolut fabuloasă în fața celor de la Dinamo Zagreb. Grecii porneau cu a doua șansă după înfrângerea din tur, scor 0-2, dar au întors soarta calificării în retur și au câștigat un joc absolut fabulos, scor 5-1, pentru un succes general 5-3.
Grecia este în sărbătoare după un moment atât de important, cu atât mai mult cu cât acest succes vine la capătul unei evoluții entuziasmante a grupării pregătite de românul Lucescu.
La finalul jocului, tehnicianul lui PAOK a tras primele concluzii, euforic după o victorie atât de mare. Acesta a recunoscut că echipa sa traverează un sezon magic și face apel la sprijinul suporterilor pentru a putea continua forma bună.
Lucescu a reușit, pentru a doua oară în ultimii 20 de ani, să califice o echipă din Grecia în sferturile unei competiții europene, repetând acum performanța din 2021.
"Adevărul este că am vrut să ne întoarcem la ceea ce ştiam că putem face bine. Să reacţionăm, să avem intensitate, să avem determinare pentru un astfel de meci. Evident, să ne sacrificăm pe teren. Este o realizare foarte, foarte mare pentru echipă. Este a doua oară în 20 de ani când o echipă din Grecia se califică în sferturile unei competiţii europene, şi data trecută a fost tot PAOK, în urmă cu doi ani. Am subliniat acest lucru jucătorilor înainte de meci.
Oamenii trebuie să fie aproape de echipă, nu doar astăzi, ci în general când nu jucăm bine. Suntem oameni, încercăm să dăm tot ce avem mai bun, să jucăm cel mai bun fotbal. Traversăm un sezon magic, pe măsură ce trece, aşa că avem nevoie ca fanii să fie aproape de noi", a spus antrenorul român, potrivit sport24.gr.

Mircea Lucescu, impresionat de victoria fiului său

Mircea Lucescu a declarat după acest joc că PAOK a meritat pe deplin victoria, după jocul extraordinar pe care l-a arătat și a vorbit inclusiv despre admirația și respectul uriaș al grecilor pentru fiul său.
Chiar și așa, Lucescu senior și-ar dori ca în viitor Răzvan să își găsească o echipă în partea de vest a Europei.
"Au început foarte convins, au marcat pe merit. A fost un moment de descumpănire când portarul a ratat o degajare şi au şi marcat. Dinamo Zagreb a mai avut şansă să mai dea un gol. O victorie extraordinară, ţinând cont că Dinamo Zagreb a eliminat Sevilla.
Eu de sus văd acum, în calitate de om neutru. Eu sunt suporter acum. De vreo 50 de ani nu am mai fost suporter. Bineînţeles că am fost în cabină, i-am salutat pe toţi. Vom fi împreună în această seară. Să termine conferinţa de presă. E o nebunie la stadion. Maniera în care au câștigat a fost entuziasmantă. Stadionul era înconjurat de suporteri. La final, tot stadionul i-a scandat numele lui Răzvan. Este un lucrur extraordinar. Eu aş vrea să facă pasul spre Vestul Europei", a spus Mircea Lucescu, la Digisport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo