Din nefericire, România a pierdut în Islanda și a ratat și ultima șansă de a fi prezentă la Campionatul European. Islandezii vor lupta pentru un loc la Euro cu Ungaria, care a învins în deplasare reprezentativa Bulgariei, scor 3-1.
Maghiarii au deschis scorul în minutul 17, când W.Orban a marcat cu capul în urma unei lovituri de colț. Imediat după pauză, Z.Kalmar a dublat avantajul Ungariei, după ce șutul său din lovitură liberă a fost puțin deviat în poartă. N.Nicolics a făcut 3-0 în minutul 75, iar bulgarii au înscris golul de onoare prin G.Yomov, în minutul 89.

4 meciuri decise în prelungiri

La Liga
Real Madrid a perfectat transferul lui Endrick! Brazilianul, cel mai scump tânăr U20 din istorie
ACUM 39 MINUTE
O altă țară vecină cu România va juca luna viitoare pentru calificarea la Campionatul European. Este vorba de Serbia, care s-a impus cu 2-1 în deplasarea din Norvegia după prelungiri. S.Milinkovic Savic a deschis corul pentru sârbi în minutul 82, în urma unei faze fixe, dar scandinavii au avut puterea să revină și au împins meciul în prelungiri, prin golul lui M.Normann din minutul 88. Același Milinkovic Savic a marcat și golul izbăvitor al sârbilor în minutul 102.
Sârbii vor lupta pentru un loc la EURO pe teren propriu, contra reprezentativei Scoției, care a trecut pe teren propriu de Israel după executarea loviturilor de la 11 metri. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 0-0, cele 2 echipe anihilându-se reciproc, având fiecare câte un singur șut pe poartă. La loviturile de departajare, scoțienii au fost impecabili, iar ratarea lui Zahavi de la israelieni a fost decisivă.
Într-un alt meci decisiv pentru calificarea la EURO se vor întâlni Irlanda de Nord și Slovacia, ambele echipe calificându-se în urma loviturilor de la 11 metri. Nord irlandezii au trecut surprinzător de Bosnia, care a deschis scorul prin R.Krunic în minutul 14, dar oaspeții au egalat în repriza secundă prin N.McGinn în minutul 53, iar până la finalul prelungirilor tabela a rămas intactă. La penalty-uri, britanicii au avut nervii mai tari și au rat o singură dată, în timp ce balcanicii au făcut-o de 2 ori.
Slovacia-Irlanda a fost 0-0 până la loviturile de departajare, acolo unde gazdele au transformat toate cele 4 lovituri, ratarea lui M.Doherty, jucătorul lui Tottenham, punând capăt meciului, iar irlandezii au ratat șansa de a ajunge să joace finala barajului contra vecinilor și rivalilor din Irlanda de Nord.

Georgia sau Macedonia de Nord, în premieră la Campionatul European

Gruzinii au fost prima echipă calificată în finala barajului, după au trecut la limită, 1-0, de reprezentativa Belarusului. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 7, de către T.Okriashvili, din penalty.
Duelul balcanic dintre Macedonia de Nord și Kosovo, a fost câștigat de gazde, scor 2-1. Macedonienii au deschis scorul în minutul 16 prin autogolul lui B.Kalolli, dar kosovarii au egalat în minutul 29 prin F.Hadergjonaj, care a profitat de o gafă în lanț a apărării adverse. D.Velkovski a făcut 2-1 în minutul 33, iar până la final tabela nu s-a mai modificat, astfel că Macedonia de Nord s-a calificat în finala barajului.
Indiferent cine va câștiga meciul decisiv din Georgia, vom vorbi despre o debutantă la turneul final.

Rezultatele din semifinalele barajului pentru EURO 2021

  • Georgia-Belarus 1-0
  • Islanda-România 2-1
  • Bulgaria-Ungaria 1-3
  • Macedonia de Nord-Kosovo 2-1
  • Slovacia-Irlanda 0-0 (4-2 după penalty-uri)
  • Norvegia-Serbia 1-1 (1-2 după prelungiri)
  • Bosnia-Irlanda de Nord 1-1 (4-5 după penalty-uri)
  • Scoția-Israel 0-0 (5-3 după penalty-uri)
Cupa Mondială FIFA
Croația, sancționată de FIFA înaintea meciului din sferturile Mondialului, cu Brazilia
ACUM 42 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
23 de jucători riscă să rateze semifinalele, dacă vor lua galben în sferturi! Nume grele pe listă
ACUM O ORĂ