FIFA a anunțat azi sancțiunile după scandalul de rasism de la partida Ungaria – Anglia (scor 0-4), desfășurat la începutul acestei luni în calificările pentru Cupa Mondială din 2022. Atunci, Raheem Sterling și Jude Bellingham au fost victima scandărilor rasiste în timpul întâlnirii ce a avut loc pe Puskas Arena.
Forul mondial a penalizat echipa Ungariei cu disputarea a două meciuri de pe teren propriu cu porțile închise.
Liga
Barcelona, învinsă de nou-promovata Rayo Vallecano după un penalty ratat de Memphis Depay
ACUM 36 MINUTE

FIFA a amendat Ungaria cu 200.000 de franci elvețieni

Sancțiunea se aplică doar meciurilor organizate de FIFA, iar interdicția pentru al doilea joc a fost suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani. De asemenea, federația maghiară a fost sancționată cu o amendă de 200.000 de franci elvețieni.
"Poziția FIFA rămâne fermă și hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism și violență, precum și a oricărei alte forme de discriminare sau abuz", a susținut forul mondial.
După meciul Ungaria – Anglia,federația engleză a publicat o declarație prin care a condamnat orice presupus abuz și a cerut FIFA să analizeze scandările: "Vom solicita FIFA să investigheze cazul. Continuăm să sprijinim jucătorii și staff-ul în tentativa noastră colectivă de a evidenția și a combate discriminarea în toate formele sale".
Ungaria a fost sancționată și de UEFA anterior cu disputarea a trei meciuri cu porțile închise, din cauza abuzurilor rasiste și a bannerelor homofobe de la Euro 2020.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Serie A
Juventus, înfrângere în ultimele secunde în fața echipei lui Chiricheș! Primul eșec după 9 meciuri
ACUM O ORĂ
Premier League
Solskjaer are o clauză de reziliere uriașă! Cât trebuie să-i plătească Man United dacă îl va demite
ACUM 2 ORE