Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino a scăpat ieftin. Incredibil ce a putut să-i facă Messi lui Guardiola când l-a schimbat pentru că a jucat slab

Irina Aldea

Actualizat 21/09/2021 la 18:53 GMT+3

Leo Messi a fost așteptat la PSG de sute de mii de fani în speranța că va produce show meci de meci, însă argentinianul nu s-a adaptat deocamdată, iar duminică seara a arătat semne de frustrare după ce a fost scos de pe teren de Mauricio Pochettino în meciul cu Lyon.

Messi, Pochettino, Guardiola

Credit imagine: Eurosport

PSG are 6 victorii din tot atâtea meciuri disputate în Ligue 1, însă pe Parc des Princes nu e liniște deloc. Duminică seara, în primul său meci în faţa fanilor parizieni pe teren propriu, Leo Messi a fost înlocuit cu Hakimi în minutul 76 al meciului dintre Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon (2-1), când scorul era 1-1.
Messi a refuzat să dea mâna cu antrenorul la ieșirea de pe teren, foarte supărat că a fost înlocuit, apoi, pe bancă, a fost surprins alături de colegii care-l priveau intrigați. Cu toate acestea, schimbarea făcută de Mauricio Pochettino s-a dovedit a fi inspirată, după ce Icardi a marcat golul victoriei pentru PSG în minutul 90+3 al partidei.

Pochettino a scăpat ieftin după semnele de frustrare arătate de Messi

Starul argentinian venit de la Barcelona nu este pur și simplu obișnuit să fie scos din teren. Pe Camp Nou, începând cu ianuarie 2010, Messi a fost schimbat doar o dată la fiecare 21,8 meciuri. Mai exact, în aproape 11 ani petrecuți la Barcelona, începând cu 2010, Messi a fost titular în 370 de meciuri de campionat, dintre care a fost schimbat de doar 17 ori.
Lionel Messi et Mauricio Pochettino, un changement plein d'incompréhension face à l'OL
Messi are o lungă istorie în care a recurs la astfel de atitudini față de antrenorii care au îndrăznit să-l schimbe, chiar și față de antrenori mai impunători cum sunt Pep Guardiola sau Luis Enrique. Pochettino a scăpat totuși ieftin cu refuzul de a-i fi strânsă mâna. Messi a recurs la acțiuni mult mai sfidătoare în trecut.
Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Leo Messi a provocat haos după ce a fost scos din teren

Sportsmail a făcut o analiză a celorlalte momente în care argentinianul a fost scos de pe teren. De fiecare dată, Messi a arătat semne de frustrare, dar a câștigat mereu lupta cu tehnicienii. O astfel de întâmplare faimoasă a avut loc în 2015, când Luis Enrique l-a lăsat pe bancă pe Messi într-un meci cu Real Sociedad. Atunci s-a declanșat o adevărată revoltă din partea lui Leo, care l-a vrut plecat pe Luis Enrique.
Președintele a convocat atunci alegeri, iar directorul sportive, Andoni Zubizarreta a fost demis. La acel moment, Messi se întorsese dintr-o vacanță de Crăciun din Argentina, iar Enrique a decis să înceapă meciul cu Sociedad fără el și Neymar în teren, însă această decizie a provocat haos.
Lionel Messi and his coach Luis Enrique Sevilla FC vs FC Barcelona - Liga - 11/06/2016
Sociedad a preluat conducerea devreme după un autogol al lui Jordi Alba, iar Luis Enrique s-a bazat pe Messi în a doua repriză, însă rezultatul a rămas același. Ulterior, Messi a absenat de la antrenamentul de a doua zi și chiar a lipsit și de la vizita anuală a echipei la spitalul de copii. Enrique, o legendă a clubului, a fost huiduit la următorul meci și i s-a cerut demisia. În presa din Spania de la acel moment au apărut informații potrivit cărora Messi l-ar fi amenințat pe președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu că pleacă dacă nu-l demite pe Luis Enrique.

Cum l-a pedepsit Messi pe Guardiola pentru că l-a schimbat

Luis Enrique nu e singurul antrenor care a primit același tratament înainte de Mauricio Pochettino. Pep Guardiola a fost și el "pedepsit" atunci când a decis să-l scoată de pe teren pe Messi și să-l introducă pe Pedro în minutul 81 într-un meci în care Barcelona s-a impus cu 4-0 în fața Valenciei, în primul său sezon ca antrenor la Barca. O decizie ce părea inofensivă, mai ales că echipa sa avea un avantaj mare, a declanșat cutremurul pe Camp Nou.
picture

Messi, Pochettino, Guardiola

Credit imagine: Eurosport

Messi s-a simțit atacat când a fost scos din teren și și-a exprimat intenția de a lipsi de la antrenament a doua zi, potrivit RAC1. Colegii de echipă l-au sunat și au insistat ca el să vină totuși la baza de antrenament. Messi a acceptat, dar odată ajuns la baza de pregătire, argentinianul a refuzat să se schimbe în echipamentul pentru antrenament. Barcelona a declarat public că Messi nu s-a antrenat pentru că a fost accidentat, însă ulterior s-a aflat că argentinianul a fost amendat de club pentru că nu s-a antrenat alături de echipă.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo