Articol scris de Alex Iuga
În 2017, Ungaria a fost pe primul loc în Uniunea Europeană la promovarea sportului. Au investit atunci 2.5% din bugetul țării pentru modernizarea stadioanelor, construirea unor stadioane noi, pentru săli de sport, săli polivalente și tot ce ține de domeniul sportiv.
Primul-ministru al Ungariei, Viktor Orban, a fost cel care a venit cu ideea, și a și pus-o în practică într-un timp destul de scurt. Pentru început s-au investit 150 de milioane de euro(prin European Investment Bank) în modernizarea școlilor prin crearea a 8 noi școli, 20 de săli de sport, 26 bazine de înot și 17 școli gimnaziale.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Tunisiei, prima reacție după victoria cu Franța: "Părăsim competiția cu mândrie!"
ACUM UN MINUT
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005574.jpg
Mai apoi, s-a trecut la stadioane, la fotbal, sportul principal pe care s-a axat această creștere a sportului maghiar. Maghiarii au investiti nu mai puțin de 650 de milioane de euro pentru construirea unui super stadion, Puskas Arena, la Budapesta. O arenă de 67.125 de locuri care a fost inaugurată pe 15 Noiembrie 2019, într-un amical pierdut de Ungaria 1-2 cu Uruguay. La această partidă au asistat nu mai puțin de 65.114 oameni. Acest stadion este unul dintre stadioanele pe care se vor juca meciuri la Campionatul European din acest an.
Acesta este unul dintre multele stadioane apărute în ultimii ani în Ungaria. Prin această creștere a numărului de stadioane moderne, Ungaria a reușit să organizeze alături de Slovenia, Campionatul European U21 care se află în desfășurare. Astăzi se vor juca 2 meciuri, Ungaria - România pe Bozsik Arena din Budapest, casa celor de la Honved. Cel de-al doilea meci al zilei se va juca pe MOL Arena Sosto din Szekesfehervar, casa celor de la MOL Fehervar, fosta campioană a Ungariei.
Citește și:

Ungaria, prioritatea numărul 1: Academiile

Un alt punct unde s-au investit mulți bani sunt academiile echipelor de fotbal, și în transferuri ale unor jucători cu experiență în Cupele Europene. La nivel de academii, cei mai mulți bani s-au investit la echipe precum Ferencvaros, MOL Fehervar sau Akademia Puskas. Maghiarii sunt un exemplu pentru multe țări din Europa, pentru că la urma urmei, educația sportivă și mai apoi sportul pentru performanțe ridică o țară, crește bugetul acelei țări și cel mai important ne ajută să menținem o viață sănătoasă pe cât posibil.

Ungaria u21 - România u21 la Euro 2021

Meciul Ungaria u21 - România u21 va fi în acestă seară de la ora 19, în format livetext, pe Eurosport.ro.
Cupa Mondială FIFA
Imagini superbe din Australia! Sărbătoare la 4 dimineața după calificarea în optimile Cupei Mondiale
ACUM 34 MINUTE
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM O ORĂ