Tehnicianul de 70 de ani este la al treilea mandat pe banca naţionalei olandeze, care a avut un parcurs dezamăgitor la Euro 2020 sub comanda lui de Boer. "Portocala mecanică" a ajuns doar până în optimi, acolo unde a fost eliminată surprinzător de Cehia.
Louis van Gaal a mai condus naţionala Olandei între 2000-2002 şi 2012-2014. Totuşi, olandezul nu a mai antrenat vreo echipă din 2016, atunci când o părăsea pe Manchester United, dar este de părere că era singura soluţie pentru înlocuirea lui de Boer, ţinând cont că timpul până la Campionatul Mondial din Qatar de anul viitor este unul foarte scurt.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
ACUM 13 MINUTE

van Gaal, convins că este cea mai bună soluţie

Noul selecţioner al olandezilor a precizat faptul că nu exista o soluţie mai bună decât el pentru a prelua postul lăsat liber de Frank de Boer, ţinând cont de faptul că se apropie Mondialul: "Cred că dacă eram la conducerea Federaţiei Olandeze de Fotbal m-aş fi ales tot pe mine pentru acest post. Cine altcineva ar fi putut să facă faţă unei astfel de provocări?"
"Poate sună puţin dramatic, dar cred că experienţa este acum extrem de importantă deoarece avem foarte puţin timp la dispoziţie. Nu fac asta pentru mine, dar o fac pentru a ajuta fotbalul olandez", a spus van Gaal la prezentarea oficială.
Frank de Boer a părăsit naţionala după ce a dezamăgit la Euro 2020. Chiar dacă Olanda a câştigat o grupă din care mai făceau parte Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord, olandezii au fost eliminaţi de Cehia în optimi.
Ultimul mandat pe banca naţionalei Olandei a fost foarte reuşit pentru Louis van Gaal, astfel "portocala mecanică" a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial din 2014, desfăşurat în Brazilia.
"Întotdeauna am făcut totul pentru a ajuta fotbalul olandez. Trebuie să-i mulțumesc mult, statutul pe care îl am ca antrenor este datorită acelor performanţe. În 2000 a fost o onoare să fiu numit selecţioner, în 2012 a fost o onoare să fiu ales din nou, dar acum este mult mai mult de atât", şi-a încheiat discursul van Gaal, care va debuta pentru a treia oară pe banca naţionalei olandeze pe 1 septembrie, într-un meci cu Norvegia în deplasare, urmat de partidele de pe teren propriu cu Muntenegru şi Turcia.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 36 MINUTE
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM O ORĂ