Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez.
Webo i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Fostul internațional camerunez a vorbit pe larg cu jurnaliștii Daily Mail despre acea seară de la Paris, fiind întrebat și despre măsurile pe care UEFA ar trebui să le aplice.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 15 MINUTE

Webo, mesaj pentru UEFA după scandalul de la Paris în care Colțescu a fost acuzat de rasism

Webo a evitat să numească o anumită pedeapsă, explicând în schimb cum și-ar dori să arate în viitor relația dintre UEFA și fotbaliștii din întreaga lume. Fostul atacant consideră că instituțiile din lumea fotbalului ar trebui să-și asculte mai mult jucătorii atunci când există nemulțumiri:
"FIFPro (Uniunea Mondială a Fotbaliștilor) ar trebui să-i asculte mai mult pe jucătorii lor. Din păcate, uneori jucătorii sunt oamenii cel mai puțin ascultați în lumea fotbalului. Acel moment în care am ieșit de pe teren (n.r. - la meciul PSG - Bașakșehir) a fost foarte important deoarece așa FIFPro va ști că jucătorii au putere și trebuie să fie ascultați.
La rândul lor, UEFA și FIFA trebuie să asculte mai mult jucătorii pentru a lua decizii împreună. Jucătorii au nevoie să fie ascultați pentru că ei sunt cei mai importanți oameni din lumea fotbalului.
Fotbalul este o platformă uriașă. Pentru unii reprezintă totul. Am văzut în timpul pandemiei că este foarte greu fără fotbal. De asemenea, fotbalul fără suporteri este foarte dificil.
Avem nevoie de fotbal pentru oameni. Și UEFA are nevoie de fotbal. Dacă refuzăm să jucăm din cauza acestor situații (n.r. - referitoare la rasism), pentru ei fotbalul nu mai are vreun sens. Sunt sigur că nu toți oamenii sunt rasiști și că vor ca fotbalul să continue. Dar cum? Într-un mod pozitiv, cu respect față de toate rasele, toate religiile... față de toată lumea", a spus Pierre Webo, pentru Daily Mail.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE