Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cosmin Contra, de partea lui Rădoi. Marele atu al actualului selecţioner

Cristian Mihală

Actualizat 02/04/2021 la 17:36 GMT+3

Cosmin Contra (45 de ani) a antrenat-o ultima oară pe Dinamo, în perioada august - decembrie 2020. Fostul internațional, care în prezent lucrează ca observator tehnic la UEFA, a comentat rezultatele echipei naţionale din startul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, fiind de părere că Mirel Rădoi ar trebui să-şi continue munca.

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Romeo Ene

Cosmin Contra: "Există un schimb de generaţie la echipa naţională"

Cosmin Contra a făcut o pauză de la antrenorat, după experiența neplăcută de la Dinamo. Pablo Cortacero l-a adus pe Contra în "Ștefan cel Mare" vara trecută, cu promisiuni importante, care în cele din urmă nu s-au materializat. Acum, tehnicianul are parte de momente liniştite, dar e de părere că trebuie avută răbdare cu Rădoi, care încearcă un schimb de generaţii la echipa naţională. Fostul mijlocaş şi-a asumat această muncă de a promova tineri, iar aceştia îl respectă şi îl apreciază foarte mult, după rezultatele incredibile obţinute la U21.
"Nu prea citesc ce scrie în presă. Am fost în situaţia lui Mirel Rădoi şi ştiu cum e. La meciul cu Armenia eram la aeroport, în Frankfurt. Nu ştiu dacă e un rezultat ruşinos, pentru că nu ştiu cum a decurs meciul cu Armenia. A fost eliminarea lui Puşcaş când aveam 2-1, astfel a fost influenţat rezultatul final. Ai jucători buni, totuşi, puteam ţine de rezultat. Dar nici nu îmi pot da cu părerea, pentru că nu am văzut meciul. Cred ar trebui să fim realişti. Am spus întotdeaună că nu suntem realişti în România. Există un schimb de generaţie la echipa naţională, care s-a început cu performanţa de la tineret. Deja am adus jucători tineri la echipa naţională, am debutat foarte mulţi jucători tineri. Mirel continuă acest schimb de generaţii. Nu este uşor să ai performanţe imediat. Vine un alt antrenor şi se întâmplă acelaşi lucru. N-am văzut declaraţiile, doar ce-mi ziceţi voi. Nu vreau să intru... Am fost acolo şi ştiu cum se simte Mirel, am fost în locul lui şi am păţit acelaşi lucru. Am fost criticat foarte mult, chiar dacă un an întreg România nu a pierdut niciun meci", a declarat Cosmin Contra la Look Sport+.

Contra, aproape să devină antrenorul lui Sheffield Wednesday: "Am avut interviu cu patronul"

Contra a fost aproape să ajungă în Anglia şi chiar a susținut un interviu cu patronul lui Sheffield Wednesday, dar în cele din urmă n-a fost ales. Conducerea clubului a mizat pe serviciile lui Darren More, un antrenor care înainte le mai pregătise pe West Brom și Doncaster.
Contra a mai declarat că nu se gândește la o revenire în fotbalul românesc prea curând. "Au fost oferte, au fost discuţii. Am fost aproape să ajung în Championship la Sheffield Wednesday. Nu s-a întâmplat asta, am avut un interviu cu patronul echipei. Am fost foarte aproape, dar până la urmă s-a decis să se meargă pe un antrenor local. Există interes din mai multe ţări. În România nu vreau să mai revin prea curând", a povestit Cosmin Contra, pentru Look Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo