Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV. Răzvan Marin, despre celebrul meci România - Germania 5-1: "Mi-au rămas fazele în minte!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/03/2021 la 16:04 GMT+2

Răzvan Marin (24 de ani) se pregătește pentru debutul naționalei României în preliminariile Campionatului Mondial. Mijlocașul lui Cagliari, convocat de Mirel Rădoi pentru "tripla" cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, a dezvăluit așteptările sale, într-un interviu oferit pentru Eurosport.

Razvan Marin

Credit imagine: Getty Images

Naționala României va juca în această lună cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Printre jucătorii convocați de Mirel Rădoi se numără și Răzvan Marin.
Mijlocașul lui Cagliari a impresionat în actualul sezon din Serie A, devenind o piesă de bază la formația sardă. Internaționalul român a început ca titular 27 din cele 28 de meciuri disputate în stagiunea curentă din Serie A, reușind să contribuie și la 4 goluri: 1 gol marcat și 3 assist-uri.
Răzvan Marin

Răzvan Marin, om de bază la Cagliari! Internaționalul român a ajuns într-un top impresionant

Recent, Răzvan Marin a fost inclus într-un top al jucătorilor cu cele mai multe ocazii create în 2021, în top 5 campionate. Mijlocașul de 24 de ani se află pe locul 8, peste starul lui Manchester United, Bruno Fernandes si slovenul Ilicic, de la Atalanta. Românul este cel mai bun fotbalist din Serie A la acest capitol, cu 29 de faze de gol create.
Răzvan Marin a oferit un interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre următoarea perioadă de la naționala României.
După duelul cu Macedonia de Nord, "tricolorii" lui Mirel Rădoi vor da piept cu Germania, duminică (ora 21:45), pe Arena Națională. România și Germania nu s-au mai întâlnit din 2007, dintr-un meci amical. La vremea respectivă, nemții s-au impus cu 3-1.
Singura victorie a naționalei noastre în fața Germaniei datează din 2004, într-o altă partidă amicală. Într-o seară de primăvară târzie, pe stadionul Giulești, România lui Anghel Iordănescu administra nemților una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din istorie: 5-1.
Mihăiță Pleșan, în România - Germania 5-1 (2004)
Mihăiță Pleșan a deschis scorul în meciul România - Germania 5-1 (2004)

Răzvan Marin, despre celebrul meci România - Germania 5-1: "Am văzut rezumatul pe Youtube"

Meciul din urmă cu 17 ani a rămas în istoria fotbalului românesc. "Tricolorii" au reușit un joc impecabil, iar în minutul 83 conduceau cu 5-0, după golurile marcate de Mihăiță Pleșan (min. 21), Răzvan Raț (min. 26), Ionel Dănciulescu (min. 36 și min. 43) și Gabriel Caramarin (min. 83). Golul de onoare al Germaniei a fost înscris de Philipp Lahm, cu 4 minute înainte de final.
Răzvan Marin avea numai 8 ani la ora meciului din 2004 și a mărturisit că a văzut jocul extraordinar reușit de "tricolorii" lui Anghel Iordănescu pe Youtube, după ce a mai crescut.
Marin a vorbit și despre cât va conta faptul că Mirel Rădoi, depistat cu COVID-19, nu va sta pe banca tehnică la meciul cu Macedonia de Nord, dar și despre șansele de calificare la Campionatul Mondial.
  • Ai văzut memorabilul meci România - Germania 5-1? Îți aduci aminte ceva?
"Sincer, nici nu cred că am văzut acel meci când eram mic... dar în schimb am văzut pe Youtube rezumatul partidei și mi-au rămas în minte multe faze"

Răzvan Marin, încrezător înaintea debutului României în preliminariile Campionatului Mondial

  • Cât de mult va conta faptul că Mirel Rădoi nu va fi pe bancă, cel puțin la primul meci?
"Va conta foarte mult, dar rămâne staff-ul său tehnic lângă noi și, bineînțeles, asta ne va ajuta. Prin ei ne va transmite ceea ce trebuie să facem în aceste meciuri și noi va trebui să ne adaptăm și să scoatem rezultate pozitive în toate cele 3 partide. Sper totuși să revină cât mai repede lângă noi"
  • Cum vezi șansele noastre de calificare la Campionatul Mondial, înaintea startului preliminariilor?
"Important este să începem cu dreptul ca să avem în următoarele meciuri un moral foarte bun. Germania cred că este singura echipa care are o șansă în plus față de noi. Înainte de toate, trebuie să ne gândim la noi și să facem tot posibilul ca până la finalul preliminariilor să depindă totul doar de noi"

Răzvan Marin, alături de "tricolorii mici" ai lui Adrian Mutu, înainte de Euro

Răzvan Marin a transmis un mesaj de încurajare și pentru naționala de tineret a României, condusă de Adrian Mutu. "Tricolorii mici" vor juca în această lună la Euro 2021, cu Olanda (24 martie, ora 22:00), Ungaria (27 martie, ora 19:00) și Germania (30 martie, ora 19:00).
  • Ce spui despre naționala U21 a României? Ce crezi că vor face la Euro?
"Nu e o grupă tocmai ușoară, dar le doresc multă baftă și sper să se califice mai departe!"

LOTUL ROMÂNIEI:

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 1/0), Florin Iacob (UTA Arad 0/0);
  • Fundași: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).
  • Lista de rezerve: (Cristian Manea (CFR Cluj 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Valentin Cojocaru (Viitorul, 0/0)

Grupa României în preliminariile Campionatului Mondial:

  • Germania
  • România
  • Macedonia de Nord
  • Armenia
  • Islanda
  • Liechtenstein
Tricolorii vor debuta pe teren propriu în noua campanie, împotriva Macedoniei de Nord. Partida trebuia să se joace la Ploiești, dar la inițiativa staff-ului tehnic aceasta a fost mutată pe Arena Națională. La numai 3 zile distanță va urma un test extrem de dificil, România urmând să întâlnească Germania, tot pe Arena Națională. În fine, seria de 3 meciuri se va încheia cu o deplasare în Armenia.
  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo