Simone Biles a avut mai multe probleme cu sănătatea mentală în ultima săptămână și jumătate. Văzută de toți marea vedetă a Jocurilor Olimpice, sportiva din SUA a cedat sub presiune. A abandonat finala pe echipe și apoi a renunțat la fiecare din finalele pe aparate, nesimțindu-se pregătită psihic.
În mod surprinzător, Simone Biles a decis să participe în finala de la bârnă, chiar dacă aici avea cele mai mari șanse să rateze. Explicația e simplă: gimnasta de peste Ocean a terminat pe 3 la Rio și a vrut mereu, de atunci, să își ia revanșa. În final, Biles a cucerit tot medalia de bronz în finala de la bârnă.

Rafael Nadal, despre situația gimnastei Simone Biles

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Dacă Novak Djokovic a spus că presiunea reprezintă "un privilegiu", Rafael Nadal este de părere că Simone Biles a făcut ce trebuie când a decis să se retragă din finala pe echipe și finala pe aparate: "Respect întru totul această decizie. Simone a muncit din greu toată viața ei pentru a-și îndeplini visul. A reușit să obțină rezultate incredibile și sunt convins că va continua la același nivel. În orice caz, dacă nu se simte pregătită, atunci pentru care motiv ar trebui să se simtă obligată să se forțeze?", a spus Nadal pentru CBS.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23